Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MMF priopćio

Grčkoj odobren zajam od 30 milijardi eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni monetarni fond odobrio je Grčkoj zajam od 30 milijardi eura u iduće tri godine, priopćeno je u nedjelju iz MMF-a.

MMF je odobrio plan pomoći u tri godine za ukupno 30 milijardi eura pomoći za provedbu programa prilagodbe i gospodarske transformacije grčke vlade, navodi se u priopćenju. MMF će Grčkoj odmah dati 5,5 milijardi eura u sklopu zajedničkog financijskog projekta s Europskom unijom, za kombiniranu financijsku pomoć od 20 milijardi. Tijekom 2010. ukupan iznos pomoći MMF-a bit će oko 10 milijardi eura uz oko 30 milijardi eura koje je obećala Europska unija, dodaje se.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 86 milijardi eura Euroministri 'blagoslovili' program pomoći Grčkoj, traže uključivanje MMF-a Slika nije dostupna Ambiciozan politički paket MMF vjeruje da će Grčka vratiti svoje gospodarstvo na pravi put

>> Paralizirana Grčka: Milijuni na ulicama

MMF i zemlje eurozone obećale su Grčkoj pomoć od 110 milijardi eura u tri godine kako bi riješila problem proračunske krize. Tako bi se izbjegao bankrot Grčke, koja je suočena s dugom većim od 300 milijarda eura. 'Mjera koju je MMF danas poduzeo kako bi pomogao Grčkoj pridonijet će golemim međunarodnim naporima koji se poduzimaju radi stabilizacije euro-zone i oporavka svjetskoga gospodarstva', naglasio je glavni direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn u priopćenju. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene