Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za preživjelima

Gana: Urušio se shopping centar, najmanje troje mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Shopping centar u gradu Accri urušio se pri čemu je ruševinama ostalo zarobljeno i najmanje 200 ljudi.

U rušenju trgovačkog centra na šest katova u srijedu u glavnom gradu Gane Accri poginule su najmanje tri osobe, a pod ruševinama bi se moglo nalaziti pedesetak zaposlenika, objavila je ganska policija. "Mogu potvrditi da su tri osobe dosad preminule, a šest ih je spašeno", rekao je zamjenik načelnika policije Freeman Tettey. "Prema dosad poznatim informacijama, u zgradi je u trenutku urušavanja bilo oko 50 zaposlenika", dodao je.

Zasad nisu poznati uzroci katastrofe, a policija provodi istragu. Iako se strahuje da bi broj žrtava mogao biti veći, jer je riječ o vrlo popularnom trgovačkom centru, jedan je zaposlenik izjavio da se nesreća dogodila prije početka radnog vremena i da zato nije bilo kupaca.

Ganski predsjednik John Dramani Mahama zbog tragedije je prekinuo izbornu kampanju uoči predsjedničkih izbora 7. prosinca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kamion prevozio eksploziv VIDEO Stotine zgrada sravnjeno sa zemljom, ima i mrtvih: Stravična eksplozija na zapadu Gane PR Family fun & home Mall Family fun & home Mall otvara svoja vrata 7. svibnja 2021.

>> U Slovačkoj se srušio most, poginule tri osobe

Neslužbene informacije govorile su o najmanje 3 poginula i barem 200 osoba zarobljenih pod ruševinama, piše BBC, no naknadno je utvrđeno da je do rušenja došlo prije radnog vremena pa u centru nije bilo kupaca te su crne brojke ipak umanjene.

Na mjesto nesreće odmah je pristigao i gradonačelnik Accre Alfred Oko Vanderpuye, a upućena je i vojska kako bi pomogla u traženju nestalih.

Ispred ruševina se okuplja sve veći broj ljudi, pogotovo onih koji sumnjaju da su ispod urušenog centra članovi njihovih obitelji te ih zovu na mobitele u nadi da će ih tako lakše pronaći.

Još se ne zna razlog zbog kojeg se srušio centar, no neki očevici kažu da je urušavanju prethodila eksplozija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene