Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznanje kolegi zatvoreniku

Fritzl planirao ubiti kćer Elisabeth u 'kiselinskoj kupki'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski monstrum Josef Fritzl planirao je ubiti kćer Elisabeth te djecu koju je dobio s njom za vrijeme njenog 24-godišnjeg tamničenja u podrumu obiteljske kuće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nisam čudovište…mogao sam ih ubiti' Slika nije dostupna Fritz se sadistički iživljavao i na prostitutkama

Arsonist Patrick Jakob, 19-godišnjak koji je boravio u zatvoru u St.Pöltenu zajedno s Fritzlom rekao mu je kako je monstrum razmišljao o ubijanju svoje obitelji. 'Fritzl mi je rekao kako je bio umoran od dvostrukog života te je želio završiti s time pod stare dane. Rekao mi je kako je imao dva izbora – pustiti ih sve iz zatočeništva ili ih ubiti', rekao je Jakob za engleski Sun.

>> Prvi intervju Fritzla: Još uvijek volim svoju kćer

>> Elisabeth Fritzl u 'Selu X' štite i stanovnici

Fritzl je razmišljao i o idealnom načinu ubijanja Elisabeth i troje djece koje je s njom dobio, a koje je također držao u podrumu. 'Na kraju je njegov izbor bio 'kupanje' u kupki od kiseline tako da bi svi tragovi o njihovom postojanju bili izbrisani', kaže Jakob koji je objasnio i kako mu je Fritzl pričao o tome kako je izgradio neprobojni podrum u kojem je držao svoju kćer Elisabeth s kojom je imao sedmero djece. Troje ih je živjelo s Elisabeth u podrumu, troje s njim i njegovom suprugom Rosemarie, a jedan sin je umro neposredno nakon rođenja.

'Pričao mi je kako je Elisabeth zatočio radi njene sigurnosti jer je mislio kako se ona drogira. U podrum je opremu donosio malo po malo, a cijelo vrijeme je svoj čin predstavljao kao dobro djelo. Pokušao se prema meni postaviti očinski, a nevjerojatno je da je dobivao pisma obožavatelja koji su podržavali njegov čin', zaključio je Jakob koji kaže kako mu je upravo boravak s Fritzlom najveća kazna za paljenje dvaju kuća zbog čega je i boravio u zatvoru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene