Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život nakon zlostavljanja

Elisabeth Fritzl u 'Selu X' štite i stanovnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Elisabeth Fritzl, žrtva zlostavljana koja je u podrumu obiteljske kuće bila zatočena 24 godine, živi u mjestu u kojem se o njezinoj sigurnosti brinu, osim policije te tjelohranitelja, i sami stanovnici.

Elisabeth Fritzl živi u malom mjestu koje austrijski mediji, radi zaštite identiteta, nazivaju ‘Selo X’, piše The Independent. Obiteljska dvokatnica pod budnim je okom nadzorne kamere i svaki stranac koji zaviruje može očekivati da će ga uhititi policija. Zabrinutost za sigurnost, prije svega izazvane beskrupuloznom znatiželjom medija, ne završava tu. Osim tjelohranitelja, stanovnici ‘Sela X’ formirali su i svojevrsnu ‘vojsku’ kako bi Elisabeth i obitelj zaštitili od novinara i ostalih znatiželjnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strašni zločini u Austriji Rosemarie Fritzl usamljena, svi vjeruju da je 'morala znati' Slika nije dostupna Fritzl pred licem pravde Josef Fritzl priznao silovanje i incest, ali ne ubojstvo i ropstvo

>> Fritzl 'žica' novac od kćeri za odvjetničku karijeru

>> Psihijatrica: Fritzl je Elizabeth htio pustiti nakon tjedan dana

>> Fritzl postao senilan i onemoćali starac

‘Svi stanovnici surađuju s policijom’, prisjetio se jedan fotograf koji je nedavno poslan u ‘Selo X’ ne bi li snimio Elisabeth. ‘Ubrzo su me okružili ljudi koji su mi rekli da Fritzlovi ne žele razgovarati samnom, da me ne žele vidjeti i da bi trebao otići’, ispričao je fotograf. 44-godišnja Elisabeth dobila je novi identitet, a u kući živi sa svojom djecom. Prema pisanju medija još je uvijek u romantičnoj vezi s tjelohraniteljem Thomasom Wagnerom.

‘Selo X’ nalazi se svega nekoliko kilometara od kuće u Amstettenu u kojoj je Elizabeth i njezinu djecu, njezin otac Josef zlostavljao 24 godine. U podrum kuće Josef je tada 16-godišnju kćer zaključao i godinama silovao više od 3.000 puta, te s njom imao sedmero djece. Sva su rođena u podrumu, a neka prije otkrivanja zločina 2008. godine nisu vidjela dnevno svjetlo.

‘Elisabeth voli odlaziti u kupovinu. To nije mogla raditi kada je bila zatočena u podrumu. Trenutačno traži automobil, a vozački je ispit položila bez problema. Sva djeca idu u školu’, ispričala je Christine R., rođakinja Josfea. Elisabet i djeca žive uz financijsku potporu austrijskih vlasti od 60.000 eura mjesečno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene