Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova vizija

Francuska i Njemačka preuzimaju odgovornost gradnje budućnosti EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Francois Hollande je nakon sastanka s novoizabranim njemačkim predsjednikom Frankom-Walterom Steinmeierom rekao kako njihove dvije države moraju "dati smjer" Europskoj uniji.

"Naše dvije zemlje su bitne da bi Europa nastavila napredovati", rekao je Hollande nakon susreta sa Steinmeierom u Parizu.

Pročitajte i ovo Prosvjed poljoprivrednika u Francuskoj Optužuju EU VIDEO Poljoprivrednici diljem Europe prosvjeduju: Poljski farmeri blokirali prometnice, u Francuskoj gnojivo na ulicama Slika nije dostupna Kako dalje nakon Brexita NOVI ZAMAH 'Mnogi populisti Europu drže odgovornom za sve što krene krivo'

"Francuska i Njemačka sada imaju jasnu odgovornost za određivanje smjera Europi", dodao je francuski predsjednik.

Britanska premijerka Theresa May u srijedu je obavijestila Bruxelles o britanskoj namjeri izlaska iz EU-a pismom kojim je službeno počeo dvogodišnji proces pregovora o Brexitu.

Pariz i Berlin moraju svojim narodima "dati viziju kako bi mogli biti potpuno angažirani u gradnji Europe budućnosti", istaknuo je Hollande.

Savez između Francuske i Njemačke dugo je godina ključni odnos za europsku unutarnju politiku.

Steinmeier, kojemu je ovo bilo prvo inozemno putovanje otkako je prošli tjedan prisegnuo za njemačkog predsjednika, istaknuo je zajedno s Hollandeom važnost europskog projekta.

"Njemačka i Francuska imaju veliku odgovornost u zaštiti europske integracije", zaključio je njemački čelnik. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene