Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srpski dobrovoljci

Četnici se u Ukrajini ne bore besplatno. Evo koliko su plaćeni!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto više od boraca koji se bore na strani proruskih snaga zarađuju oni koji ratuju na strani ukrajinske vojske.

'Psi rata' naziv je za srpske dobrovoljce koji se uglavnom bore na strani proruskih snaga u Ukrajini. Navodno se radi o dobrovoljcima iz četničkog pokreta 'Jovan Šević', a kako doznaje Telegraf plaćeni su oko 2.000 dolara tjedno.

Međutim, dio ih za nešto više novca (oko 3.000 dolara tjedno) ratuje na strani ukrajinske vojske. U njihovim ugovorima stoji da će se u slučaju pogibije novac isplatiti njihovim obiteljima, a oni će biti pokopani kao N.N. osobe.

'Ovo je najčudnija stvar koju sam vidio. Hrpa četnika iz Srbije provjerava aute na Krimu'

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Spomen park Jasenovac Najavio prosvjednu notu Dačić: ''Srpski ministar je htio u Jasenovac. Hrvatska policija ga je zaustavila i okružila''

Srpskih dobrovoljaca dotaknuo se i ministar Ivica Dačić koji je upozorio da ih ima i u Siriji i Iraku. U Ukrajini je trenutno najmanje sto Srba. U borbama sudjeluje 45 pripadnika četničkog pokreta, te 20 dobrovoljaca, kao i 20 do 30 Srba ili osoba srpskog podrijetla koje su ranije živjele u Ukrajini.

Prošli tjedan proruski borci zarobili su dva srpska plaćenika koja su mjesecima ratovala na strani Kijeva. Prebačeni su u Moskvu na ispitivanje kod ruskih obavještajaca.

Situacija sve napetija - Svi trče vidjeti četnike!

Srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je kako se sudjelovanjem ovih boraca za novac u sukobima u Ukrajini nanosi šteta državi.

Srpske vlasti na jesen će raspravljati o izmjenama kaznenog zakona koje bi sudjelovanje u stranim ratnim sukobima na ovaj način tretirale kao teško kazneno djelo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene