Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Vraća se i 20.000 brodica

EVAKUIRANO 40.000 ljudi: Nakon najgore suše u pola stoljeća, stiže razorni tajfun!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 40.000 ljudi evakuirano je s kineskog otoka Hainana, na jugu zemlje, uoči očekivanog dolaska prvog ovogodišnjeg tajfuna koji bi trebao pogoditi otok u ponedjeljak navečer, objavili su državni mediji.

Očekuje se da će tajfun Kujira prijeći preko otočja Paracel u Južnome kineskom moru prije nego li pogodi kopno negdje između Wanninga na Hainanu i Zhanjianga u susjednoj pokrajini Guangdong, donoseći jak vjetar i obilnu kišu, navela je državna kineska agencija Xinhua.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna poharao hong kong VIDEO Pogledajte zastrašujuću snagu tajfuna: Vjetar je ženu podignuo i odbacio nekoliko metara Ilustracija tajfun Udar tajfuna Tisuće kuća poplavljeno nakon što je Hanun poharao istok Rusije

Uz evakuirano stanovništvo i 20.000 brodica pozvano je da se vrati natrag u luke, a za utorak je najavljeno i zatvaranje škola u središtu pokrajine, gradu Haikou, navela je agencija.

VIDEO snimljen iz svemira - Sijevanje munja i snaga vjetra koja izaziva strah

Očekuje se da će snaga tajfuna postupno padati nakon što stigne do kopna.

Kineska agencija ističe kako bi tajfun ipak trebao pomoći da se ublaži teška situacija na otoku koji je pogođen najtežom sušom u posljednjih pola stoljeća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene