Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz druge perspektive

VIDEO snimljen iz svemira - Sijevanje munja i snaga vjetra koja izaziva strah

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan tajfun, koji uzrokuje nevolje, snimljen je i iz svemira.

Pročitajte i ovo Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..." Slika nije dostupna Kaos na Filipinima SNIMKA IZ SVEMIRA: Najsnažniji tajfun u 2013. udario u kopno

Snažan vjetar i kiša ruše kuće na sjeveroistočnom dijelu Filipina, gusti oblaci, sijevanje munja i snaga vjetra koja izaziva strah - snimljeni su iz svemira.

Snimljeni tajfun Noul ubio je dvije osobe na sjeveroistočnome kraju Fililpina, a snažan vjetar i kiša ruše kuće pa je više od tri tisuće stanovnika moralo biti evakuirano.

Kada je došao do kopna, tajfun je donekle oslabio pa je brzina vjetra u ponedjeljak pala na 160 km na sat, a u središtu tajfuna ima naleta i do 195 km/h. Očekuje se da se oluja u utorak premjesti na sjever i uputi prema središnjem dijelu Japana, objavili su filipinski meteorolozi.

Stiže supertajfun - 'Ovo je vrlo opasna oluja, najjača ove godine'

Britanska agencija za procjenu opasnosti od tropskih oluja spustila je Noula u ponedjeljak u tajfun četvrte kategorije, a bio je u petoj.

Do filipinskog je kopna stigao u nedjelju, a udario je 400 km sjeverno od glavnoga grada Manile, u polja riže i kukuruza pokrajine Cagayana.

Vjetar je rušio stabla i dalekovode pa su mnogi dijelovi te pokrajine ostali bez struje.

"Tajfun se udaljio, ali naš je problem sada kako popraviti uništeno. Manje kuće u našim siromašnim mjestima na obali teško su stradale", rekao je u radijskom intervjuu Darwin Tobias, gradonačelnik Santa Ane u Cagayanu.

Nacionalna agencija za katastrofe objavila je da su dvojica muškaraca poginula od strujnog udara jer su usred najžešće oluje u gradu Aparriju skidali metalni krov s kuće.

Vlasti su objavile da je prije tajfuna više od 3.400 stanovnika pokrajina Cagayana i Isabele smješteno u evakuacijske centre u školama, sportskim dvoranama i gradskim vijećnicama. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene