Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRITANCI IZGUBLJENI?

'Svi ih ignoriraju, još će oni preklinjati Bruxelles za dogovor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Je li Ujedinjeno Kraljevstvo brod koji tone? Pred britanskom vladom je vrlo težak period.

Ujedinjeno Kraljevstvo je 'potpuno izgubljeno' nakon Brexita i uskoro će, kada shvate svoje slabosti za pregovaračkim stolom, preklinjati za dogovor, smatraju visoki dužnosnici Europske unije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teška borba s koronavirusom Nadaju se da je najgore iza njih: "Nemojte još izlaziti i slaviti, ali vijesti su zasad dobre" Slika nije dostupna omikron Obaraju se rekordi sa svih strana: Zbog novog soja diljem svijeta značajno raste broj novozaraženih

Dok službeno traže od Londona da što prije aktivira članak 50. i započne s pregovorima o istupanju, Bruxelles, čini se, uživa u paralizi i neredu kojeg vide u novoj vladi Therese May. Na to upućuje interna komunikaciju u koju je uvid imao britanski Telegraph.

Prema informacijama dobivenima od izvora iz Komisije, njeni visoki dužnosnici smatraju da premijerkin ukor Davidu Davisu, ministru zaduženom za Brexit koji je prerano otkrio vladin stav u budućim pregovorima, dodatni je dokaz da na adresi Downing Street 10 ne postoji koherentna strategija za Brexit.

Bruxellesu u prilog ide i i način na koji su se predstavnici SAD-a, Japana i Indije ponijeli prema britanskom izaslanstvu na nedavnom sastanku G20 u Kini. Jedan sudionik sastanaka to je opisao kao neku vrstu ignoriranja britanskog izaslanstva.

Theresa May rekla je kako će članak 50. Lisabonskog ugovora aktivirati najranije 2017. godine, no prema svemu sudeći pritisak ostalih članica kao i briselske administracija da to učini što prije bit će sve jači. To joj je dao naslutiti i predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk tijekom svog ovotjednog posjeta Londonu.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene