Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikati u štrajk protiv sile

Erdogan pred pristašama opravdavao uporabu sile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski premijer Recep Tayip Erdogan opravdavao je u nedjelju pred više od 100.000 svojih pristaša uporabu sile protiv prosvjednika koji već više od dva tjedna traže njegovu ostavku, dok su u Istanbulu trajali sporadični sukobi.

Dva glavna turska sindikata su pozvala na opći štrajk u ponedjeljak u znak prosvjeda protiv brutalne represije sukoba u Istanbulu, Ankari i nekoliko gradova zemlje tijekom vikenda. ta dva sindikata zajedno imaju oko pola milijuna članova.

Prosvjednici Erdoganu zamjeraju što potkapa laičke temelje republike. Šef vlade je ponovo demonstrirao silu pred više 100.000 pristaša svoje Stranke pravde i razvoja (AKP).

Pročitajte i ovo Okupljeni prosvjednici u Rusiji Opresija se nastavlja VIDEO Stotine uhićenih u prosvjedima zbog smrti Alekseja Navaljnog: Privedeni i novinari Viktor Orban Šokantne ostavke "Ovako dalje više ne može": Javnost je bijesna, Orban uzdrman skandalima

>> Demonstracija sile: Erdogan na skupu okupio desetke tisuća ljudi

'Rekao sam da smo došli od kraja. Da je postalo nepodnošljivo. Jučer je vođena operacija i Trg Taksim i park Gezi su očišćeni', rekao je Erdogan, što je masa popratila povicima odobravanja. Riječ je o najvećem okupljanju Erdoganovih pristaša od početka krize koja potresa Tursku. (I.D./Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene