Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opresija se nastavlja

VIDEO Stotine uhićenih u prosvjedima zbog smrti Alekseja Navaljnog: Privedeni i novinari

Okupljeni prosvjednici u Rusiji
Okupljeni prosvjednici u Rusiji CatTheGreat/Screenshot
Aktualno Galerija +0 Okupljeni prosvjednici u Rusiji Galerija 1/1 >>
Više od stotinu okupljenih na odavanju počasti povodom smrti Alekseja Navaljnog uhićeno je diljem Rusije.

Policija u Rusiji razbila je okupljene ljude koji su se sastali kako bi odali počast preminulom oporbenom čelniku Alekseju Navaljnom, pri čemu je jedna nevladina organizacija za ljudska prava izvijestila da je najmanje 100 osoba uhićeno.

Pročitajte i ovo Maskirani muškarac napao SDP-ovce u Zadru napad usred dana Zadarska policija još traži maskiranog muškarca koji je SDP-ovca na ulici zalio tekućinom

Videozapisi i fotografije iz Moskve i Sankt-Peterburga prikazuju policajce kako odvajaju prosvjednike i uklanjaju plakate s Navaljnovim likom, dok su drugi odvođeni s mjesta okupljanja.

Novinari koji su izvještavali s mjesta događaja u Moskvi, gdje je postavljen spomenik žrtvama sovjetskih represija, također su snimljeni kako su privedeni.

"Sve ovo događa se godinama na teritoriju naše voljene zemlje, to je sramota. Bijesna sam, naravno. Ubili su ga", rekla je jedna od sudionica mirnog prosvjeda kojim su građani odali počast Navaljnom.

Prema izvješću ruske skupine za ljudska prava OVD-info, najmanje stotinu osoba uhićeno je u osam gradova, uključujući Moskvu, Sankt-Peterburg i Krasnodar, tijekom okupljanja povodom smrti Alekseja Navaljnog.

Pročitajte i ovo Prosvjed na Markovu trgu prosvjed na Markovu trgu Žestoke poruke s pozornice: "Plenković je napravio nešto što nije ni Khuen-Héderváry. U pakao s tom bandom lopovskom"

Iako policija nije izvijestila o detaljima uhićenja, tužitelji su uputili upozorenje građanima Rusije da ne sudjeluju u masovnim prosvjedima u Moskvi. Ured državnog odvjetnika čak je i naredio Rusima da ne sudjeluju na prosvjedima, pod izlikom da taj događaj nije koordiniran s izvršnim vlastima grada.

  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene