Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Zračna intervencija

Nove eksplozije u Damasku, Izraelci potvrdili napad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska državna televizija objavila je da su izraelske rakete u noći na nedjelju pogodile vojni istraživački centar Džamraja u sjevernom predgrađu Damaska.

Izrael je kasnije i potvrdio napad, javlja AP. Eksplozije su se dogodile dan nakon što su izraelski zrakoplovi u Siriji napali pošiljku projektila za Hezbolah. Po sirijskoj vladi, Izrael je već napao taj istraživački centar u siječnju. Američki izvori tada su tvrdili da je meta tog napada bio konvoj oružja namijenjen libanskom Hezbolahu.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu VIDEO Stižu reakcije iz Irana nakon napada, sve je komentirao i izraelski ministar: "Slabo" Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni objavila sirijska vojska Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji

>> Izrael izveo zračni napad na Siriju!

"Novi izraelski napad pokušaj je da se podigne moral terorističkih skupina koje posustaju pod napadima naše plemenite vojske", objavila je sirijska televizija. Očevici su kazali da su u trenutku eksplozija na nebu vidjeli zrakoplove, objavio je Sirijski opervatorij za ljudska prava sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Po tom izvoru, meta napada bio je istraživački centar Džamraja i jedno obližnje skladište streljiva. Drugi aktivisti kazali su da su meta napada mogli biti i jedna raketna brigada te dva bataljuna Republikanske garde. Snimke ekplozija objavljene su na internetu.

Nakon što su Izraelci potvrdili napad, kako javlja AP, dalje nisu željeli komentirati. Komentara nisu imali ni State Department niti Pentagon kao ni izraelsko veleposlanstvo u Washingtonu. Izraelski zrakoplovi u petak su u Siriji napali pošiljku projektila za Hezbolah. Pritom nisu ušli u sirijski zračni prostor.

Po pisanju The New York Timesa, napadnuto je bilo skladište na međunarodnoj zračnoj luci u Damasku u kojem su se navodno nalazili projektili zemlja-zemlja Fateh-110 dometa najmanje 200 kilometara proizvedeni u Iranu.

NYT: Izrael u Siriji gađao iranske projektile

Izraelski zračni napad na Siriju imao je za cilj pošiljku projektila iz Irana za libanonski Hezbolah, objavio je u subotu The New York Times.

Pozivajući se na jednog neimenovanog američkog dužnosnika, list navodi da su izraelski zrakoplovi u petak napali skladište na međunarodnoj zračnoj luci u Damasku u kojem su se navodno nalazili projektili zemlja-zemlja Fateh-110 dometa najmanje 200 kilometara proizvedeni u Iranu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene