Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi izraelski dužnosnik

Izrael izveo zračni napad na Siriju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je izveo zračni napad na Siriju, a meta je bila pošiljka projektila za Hezbolah, potvrdio je u subotu neimenovani izraelski dužnosnik Reutersu.

Izrael je jasno dao do znanja da spreman pribjeći sili kako bi spriječio da se oružje sirijskog režima Bašara al-Asada, uključujući i ono kemijsko, transferira Hezbolahu u Libanon.

Pročitajte i ovo Izraelska vojska - 6 Otvara se nova fronta? Izrael objavio da je spreman za akciju protiv moćne sile: "Kao što uništavamo Hamas, tako ćemo i njih..." Slika nije dostupna Napad sve neizvjesniji VIDEO Pogledajte Kerryjev 'gaf' koji je omogućio nastanak ruskog plana za Siriju

Ranije je potvrđeno da cilj napada ovoga puta nije bila tvornica kemijskog oružja. Po američkim izvorima, napadnuta je neka vrsta skladišta ili zgrade.

Izraelski zračni udar odobrio je sigurnosni kabinet premijera Benjamina Netanyahua na tajnom sastanku u četvrtak navečer, kazao je izraelski sigurnosni izvor.

Nešto ranije je CNN, pozivajući se na dva američka izvora, objavio da je Izrael vjerojatno izveo zračni udar na Siriju "u četvrtak ili petak" i da izraelski zrakoplovi pritom nisu ušli u sirijski zračni prostor.

>> SAD: Sirijski režim nad civilima je koristio SARIN!

Libanonske su vlasti izvijestile o neobično intenzivnoj aktivnosti izraelskih zračnih snaga iznad njihova teritorija u četvrtak i petak. Libanonski sigurnosni izvori kažu da se vjerojatno radilo o nadgledanju mogućih isporuka oružja između Sirije i Libanona.

U siječnju ove godine Izrael je bombardirao konvoj u Siriji, kojim se vjerojatno prevozilo oružje za Hezbolah.

Hezbolah i Izrael vodili su 34 dana dug rat 2006. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene