Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kopti i muslimani

Egipat: 10 mrtvih, najmanje 186 ranjenih u vjerskom nasilju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 10 ljudi je ubijeno, a 186 osoba je ozlijeđeno u vjerskom nasilju muslimana i kršćana u Egiptu, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Okolnosti sukoba nisu posve jasne. Očevici kažu da je petstotinjak konzervativnih muslimana došlo pred koptsku crkvu u Imbabi, predgrađu Kaira, tražeći od tamošnjih Kopta da im predaju jednu kršćanku koja se navodno obratila na islam.

Verbalni sukob muslimana i kršćana ubrzo je prerastao u sukob punih razmjera, pri kojem se koristilo i vatreno oružje. Vlasti su u Imbabu poslale velik broj vojnika i policajaca koji su uspjeli razdvojiti sukobljene strane pucajući u zrak i bacanjem suzavca.
Vjerska pripadnost žrtava nije objavljena.

Pročitajte i ovo Ilustracija Usprkos mjerama sigurnosti Uhićeno gotovo 400 osoba zbog izgreda u novogodišnjoj proslavi: Zapaljeno 745 vozila, ozlijeđeno 40 policajaca Marin Galić, Sveučilište Sjever Neredi navijača Nakon Torcidinog napada na policiju, reakcije iz Hajduka još nema: "Svi se boje reagirati, na tom području jedino Katolička crkva ima veći utjecaj"

>> Egipat: Prosvjednici žele oslobađanje radikalnog svećenika

Kršćani čine 10 posto od egipatskih 80 milijuna stanovnika. Skupine za ljudska prava tvrde da je broj međuvjerskih sukoba u porastu. Moguća obraćenja iz jedne vjere u drugu iznimno su osjetljiva i često izazivaju podizanje tenzija.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene