Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed Islamista

Egipat: Prosvjednici žele oslobađanje radikalnog svećenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine pristaša radikalnog muslimanskog egipatskog svećenika pozvalo je Sjedinjene Države da ga oslobode u jednom od rijetkih javnih prosvjeda islamista koji su postali glasniji nakon zbacivanja predsjednika Hosnija Mubaraka.

Oko 400 prosvjednika od kojih većina kaže da pripada militantnoj skupini al-Gama'a al-Islamija okupilo se u blizini jako utvrđenog američkog veleposlanstva u središtu Kaira kako bi zahtijevali slobodu za njihovog duhovnog vođu Šeika Omara Abdel Rahmana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u Španjolskoj Svećenik optužen da je s dečkom prodavao Viagru: Ponuđeno mu je psihološko i duhovno vodstvo Tik tok svećenik - 2 modernizacija u crkvi Svećenik hit na TikToku: Prije zaređenja igrao nogomet s Livajom i Perišićem, a imao je i djevojke

>> Mubarak će biti prebačen u vojnu bolnicu

Abdel Rahman, slijepi 73-godišnji svećenik, zatvoren je 1995. i služi doživotnu kaznu zatvora u Sjedinjenim Državama zbog zavjere za napad na stožer Ujedinjenih naroda i druge znamenite objekte u New Yorku.

Američka vlada je stavila al-Gama'a al-Islamiju, ili Islamsku skupinu, na popis terorističkih organizacija.Mubarak, koji je odstupio s položaja predsjednika u veljači prisiljen masovnim prosvjedima, suzbijao je islamiste, koje je vidio kao prijetnju svojoj 30-godišnjoj vladavini, putem izvanrednog stanja koje je dopuštalo proizvoljno pritvaranje. (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene