Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnja je stvarna

Džihadisti žele koristiti ebolu kao oružje te ubijati civile otrovnim iglama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadisti Islamske države traže od svojih pristaša na Zapadu da ubijaju civile na bilo koji način, uključujući širenjem virusa ebole kao kemijskog oružja te ubadanja žrtava iglama umočenim u otrov, tvrdi visoki španjolski dužnosnik.

Francisco Martinez, španjolski državni tajnik za sigurnost, ističe da on navedene prijetnje shvaća vrlo ozbiljno, nakon što su na vidjelo izašli razgovori u kojima džihadisti diskutiraju o izvršavanju takozvanih "solo" napada. Martinez je u španjolskom parlamentu istaknuo da džihadisti korite chat servise za razgovore o tome kako najbolje izvesti terorističke napade. Istaknuo je i da ISIS internet koristi kao produženo bojno polje, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Madrid Kriza stanovanja Izdali su više od 5000 zlatnih viza, a sad će ih ukinuti: ''Gotovo je nemoguće pronaći pristojan smještaj'' Slika nije dostupna Opasnost je stvarna IZVJEŠĆE EUROPSKOG PARLAMENTA - ISIS je već prošvercao oružje za masovno uništenje u Europu

Martinez je dodao i da su stručnjaci dosad otkrili "mnoge primjere" prijetnji oporabe ebole kao kemijskog oružja. Spomenuo je jedan takav razgovor od sredine rujna u kojem su simpatizeri ISIS-a diskutirali "korištenje ebole kao otrovnog oružja protiv SAD-a".

Na sudu priznao da se htio pridružiti IS-u! Prijeti mu 15 godina zatvora

U jednom drugom razgovoru militanti su raspravljali o najboljem načinu primjene smrtonosnih "kemijskih proizvoda" koje su ukrali iz laboratorija. martinez je rekao i da je glasnogovornik ISIS-a pozvao sve pristaše da ubijaju civile na Zapadu bilo kojim sredstvima, sugerirajući otrovne igle kao moguću metodu.

naglasio je i da su džihadisti uočili šest prednosti velike online aktivnosti: prijetnja neprijatelju kroz propagandu, priprema operacija, razmjena informacija, ideološka obuka, novačenje i pribavljanje financijskih sredstava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene