Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvatili ga u zračnoj luci

Na sudu priznao da se htio pridružiti IS-u! Prijeti mu 15 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac optužen za pomaganje džihadista Islamske države priznao je krivnju i prijeti mu 15 godina zatvora i 250.000 dolara kazne.

Donald Ray Morgan (44) uhićen je početkom kolovoza na njujorškom međunarodnom aerodromu JF Kennedy. "Putovao je u inozemstvo da se pridruži nasilnoj terorističkoj organizaciji ISIL (IS) u Siriji", rekao je za AFP John Strong, agent FBI-ja u izjavi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najčešće protiv Afroamerikanaca FBI objavio zabrinjavajuću analizu: Svaki deseti zločin iz mržnje događa se u školi Slika nije dostupna Inspirirao ga ISIS U SAD-u uhićen maloljetnik koji je planirao atentat na Papu

"Američki građani koji daju podršku terorističkim skupinama moraju odgovarati za svoje postupke", dodao je Strong.

U znak odmazde što su im pružili otpor: Džihadisti smaknuli 220 članova plemena

Morgan je priznao da je pokušao materijalno pomoći ISIS-u te da je nosio vatreno oružje. Prema sudskim dokumentima, Morgan je najmanje jedanput bezuspješno pokušao otputovati u Libanon te otamu u Siriju kako bi se pridružio džihadistima.

FBI ga je počeo pratiti nakon njegove objave na Twitteru u kojoj je napisao "Ubijanje naših neprijatelja i odrubljivanje glava su opravdani". On je čak u intervjuu za NBC News koji je snimljen u Bejrutu rekao da je kupio kartu s namjerom da uđe u Siriju te se pridruži humanitarnom konvoju ili direktno džihadistima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene