Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SILOVANJE DJETETA

JE LI OVO KONAČNI KRAJ TRUMPA? Iznesene nove jezive optužbe, zbog kojih će morati i na sud

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzni republikanski kandidat za predsjednika SAD-a optužen je da je devedesetih godina silovao 13-godišnju djevojčicu, a žrtvinu priču potvrđuju i dva svjedoka.

Donald Trump morat će se na sudu suočiti s optužbama za silovanje djeteta, kaže odvjetnik navodne žrtve Cheney Mason. "Jane Doe" kaže da ju je republikanski kandidat silovao kada je imala 13 godina, i to na zabavi u New Yorku 1994. godine.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Donald Trump Prvi gubitak za Donalda Sud odlučio: Trump je zakasnio pozvati se na imunitet u parnici za silovanje novinarke

"Ovaj će slučaj, na temelju izjava žrtve i dva svjedočanstva koja to potvrđuju, biti iznesen na sudu, kada će optuženi morati pod zakletvom odgovoriti na pitanja", rekao je odvjetnik.

Žrtva, danas 35-godišnjakinja, tvrdi da ju je Trump silovao tijekom zabave u njujorškom stanu Jeffreyja Epsteina, financijaša koji je u međuvremenu osuđen zbog nagovaranja maloljetnice na prostituciju i registrirani je seksualni prijestupnik.

Trumpov odvjetnik Alan Garten žestoko je sve opovrgnuo: "Optužbe su bezobzirne, neodgovorne i kategorički neistinite". Dodao je i kako je očito da je riječ o pokušaju diskreditiranja njegova klijenta.

Napad potvrdila i osoba koja je podvodila maloljetnice

Odvjetnik Mason sudu je podnio i dvije izjave svjedoka, imenovanih kao Joan Doe i Tiffany Doe, koje podupiru tvrdnje žrtve. Joan Doe kazala je kako joj je žrtva ispričala o napadu nedugo nakon što se dogodio, dok Tiffany Doe - koja je, kako sama kaže, tražila mlade žene za zabave u Epsteinovu stanu - tvrdi da je vidjela kako je Trump više puta silovao žrtvu, prenosi Independent.

Početno ročište u ovom predmetu zakazano je za 16. prosinca.

Nakon što su u medije procurile snimke u kojima se Trump seksistički postavlja prema ženama i prepričava svoje "seksualne uspjehe", postignute bez privole žena, javlja se sve više onih koje svjedoče o Trumpovim napadima.

Republikanski kandidat sve je te tvrdnje odbacio i rekao da su te snimke samo "razgovori iz svlačionice". Jučer je pak izjavio kako je nemoguće da je napao jednu od žena koja ga je za to optužila jer "ona nije dovoljno atraktivna za njega". 

Riječ je o Natashi Stoynoff, koja radi u časopisu People. Ona je ispričala kako je trebala intervjuirati Trumpa, no on ju je stjerao u kut i na silu poljubio. Trump je na skupu u Floridi izjavio: "Pogledajte je. Čujte što govori. Recite mi što mislite? Ne vjerujem u to".

Indikativna snimka s gostovanja kod Sterna

U međuvremenu je procurila i snimka Trumpova gostovanja 2006. godine kod kontroverznog radijskog voditelja Howarda Sterna, a s Trumpom su bil i njegova kći Ivanka te sin Don junior.

Stern: Donalde, jeste li ikada razgovarali o seksu sa svojom kćeri?
Trump: Ne.
Stern: A ne, ja sam.
Trump: Nisam.
Ivanka: Imam osjećaj da nećemo ni sada.
Stern: Možda bismo trebali. Donalde, ozbiljno. Znate seksualne predatore i takve stvari. Mislim...
Ženski glas iz pozadine: I vi ste jedan od njih! (upućeno Trumpu, op.a.)
Trump (klimajući glavom):
To je istina.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene