Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hvatao za grudi, ljubio u usta...

SKANDAL NE PRESTAJE Dvije žene iznijele nove optužbe protiv Trumpa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su se prošloga tjedna u javnosti pojavile snimke u kojemu je na vulgaran način govorio o ženama, republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trump suočava se s novim optužbama, ovoga puta o nedoličnom ponašanju prama ženama, o čemu su za The New York Times u srijedu svjedočile dvije žene.

Navode dviju žena, koje su Trumpa optužile za neprimjereno diranje, njegov je glasnogovornik nazvao izmišljotinom, no to bi moglo dodatno naštetiti Trumpovoj kampanji nekoliko tjedana uoči predsjedničkih izbora, koji će se održati 8. studenoga.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Jedna od žena, Jessica Leeds, ispričala je kako ju je Trump uhvatio za grudi i pokušao staviti ruku pod suknju prilikom leta u zrakoplovu za New York 1980. godine, dok je druga žena, Rachel Crooks, opisala kako ju je Trump 2005. poljubio u usta kod dizala u Trump Toweru na Manhattanu, gdje je radila kao recepcionarka u tvrtki za nekretnine.

Iz Trumpovog stožera zanijekali su te tvrdnje, rekavši kako je cijeli članak fikcija, te da je The New York Times objavio klevete koje poprimaju osobine koordiniranog atentata na Trumpa.

Zbog afera koje se vežu uz Trumpovo ime, a tiču se njegovih vulgarnih izjava o ženama, sve više republikanaca distancira se od njega. Podršku Trumpu povukao je čak i Paul Ryan, republikanski predsjednik Zastupničkog doma u Kongresu.

Trump je "odvratni puž golać" za zastupnike australske savezne države

Donald Trump je "odvratan puž golać i nije prikladan za javnu dužnost", ističe se u prijedlogu parlamentarne rezolucije, koja je u četvrtak podnesena u donjem domu australske države Novog Južnog Walesa.

U ovom tekstu podnesenom na inicijativu zastupnika zelenih Jeremyja Buckinghama osuđuju se "govor mržnje i vrijeđanje žena" kandidata na američkim predsjedničkim izborima, smjerajući na videosnimku iz 2005. u kojoj se Trump vulgarnim rječnikom hvali kako je napastovao žene.

"Ovaj dom (...) slaže se s onima koji Trumpa opisuju kao 'odvratnog puža golaća' neprikladnog za javnu službu", ističe se u tekstu koje je Buckingham pročitao u parlamentu Novog Južnog Walesa. Prijedlog su jednoglasno poduprli svi zastupnici.

U prijedlogu se od gornjeg doma te australske države s najvećim brojem stanovnika traži i da osudi "razoran učinak koji govor mržnje kandidata i zastupnika može imati na naše zajednice".

"Očito je da je svakome tko je razuman i dostojanstven odbojno ponašanje Donalda Trumpa i da se cijeli svijet nada kako američki birači neće prihvatiti njegovu politiku mržnje", dodao je.

Milijarder već nekoliko tjedana gubi utrku s protukandidatkinjom Hillary Clinton. U srijedu je više žena optužilo Trumpa za napastovanje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene