Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 11 do 15 godina

Djeca u divljačkom pohodu pilama, sjekirama i maljevima devastirala kuću: Iščupali slavine, crtali grafite, palili, razbijali...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sedmero dječaka u dobi između 11 i 15 godina uništili su dom bračnog para. Mjesec dana su motornim pilama, sjekirama i maljevima razbijali njihove antikvitete, čupali slavine, rezbrarili mahagonij, a čak su uništili i ženinu vjenčanicu.

Seadm dječaka uništilo je šesterosobni dom jednog para koristeći motorne pile, sjekire i maljeve, kako bi razbili njihove antikvitete i čak uništili ženinu vjenčanicu, objavio je britanski sud.

Dok su vlasnici kuće bili odsutni ju svibnju prošle godine, skupina je uzela alat iz njihove garaže i krenula u svoj vandalski pohod koji je trajao mjesec dana. Napravili su štetu od gotovo 350.000 eura na imanju vrijednom 1,4 milijuna eura, smještenom na britanskom otoku Wight. 

Pročitajte i ovo Požar u Sarajevu Na otvorenoj tržnici VIDEO Ugašen požar u Sarajevu: Izgorjele su gotovo sve kućice, a od siline eksplozija popucala su stakla

Dječaci, od kojih su neki imali samo 11 godina, uništili su slike, vitraje, lustere i starinski sat te su poprskali izbjeljivač, uljanu boju i kečap po kući.

Voda je šikljala po kupaonici nakon što su iščupali slavine, a na podu su napravili vodeni tobogan. Prozorske klupice od mahagonija bile su izrezbarene, a na zidovima su bili ispisani grafiti, navodi se u izvješću.

Pročitajte i ovo Palestinska djeca prekrivena prašinom od izraelskog zračnog napada sjede u krugu bolnice u Rafahu, u južnom pojasu Gaze Apel Svetog Oca Papa o ratu u Gazi: "Za ime Božje, prestanite!"

Na suđenju je još otkriveno da su koristili alat bračnog para kako bi posjekli palmu, a pokušali su i zapaliti traktorsku kosilicu.

"To je besmisleno i izgleda kao da je oluja prošla posjedom. Užasnuti smo zlim vandalizmom i pokušajima paljenja naše imovine. Trebat će dugo vremena da se financijski i emocionalno oporavimo od ovog događaja", rekla je vlasnica kuće Joanne Pittard u izjavi pročitanoj na sudu.

Pročitajte i ovo Ilustracija nevjerojatno Pokazivao poznaniku srednji prst na ulici: Prvo je uhićen, a sad mu prijeti kazna i do 4000 eura

Agent za nekretnine rekao je da je šteta na imanju smanjila vrijednost kuće za između 300.000 i 350.000 eura - i to nakon što je par potrošio više od 40.000 eura na popravke, izvijestio je Insider.

Sedmero mladića, koji su u to vrijeme imali između 11 i 15 godina, a sada su svi mlađi od 16 godina, ne može se imenovati iz pravnih razloga. Na sudu su priznali da su oštetili imovinu te izrazili žaljenje i kajanje zbog svojih postupaka.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman poljubio njemačku ministricu Annalenu Baerbock pokušao poljubiti ministricu "Nepodnošljivo, nasilno i seksistički": Zastupnica o pokušaju Grlića Radmana da poljubi ministricu

Šestorici je naređeno da plate 1700 eura odštete i dobili su 12-mjesečni nalog za preporuku. U Ujedinjenom Kravljevstvu to je kazna u kojoj mladi prijestupnici surađuju s javnim vijećem i dogovaraju kako riješiti njihovo ponašanje. Sedmom tinejdžeru presuda bi trebala biti izrečena kasnije ovog mjeseca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene