Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SRETAN KRAJ

VIDEO Okončana talačka kriza u zračnoj luci, naoružani muškarac se predao: "Čini se da je dijete neozlijeđeno"

Aktualno Galerija Aerodrom u Hamburgu Aerodrom u Hamburgu Foto: Reuters Kriza u zračnoj luci u Hamburgu Kriza u zračnoj luci u Hamburgu Foto: X/南洋辉叔 Uncle Hui Evakuacija na aerodromu u Hamburgu Evakuacija na aerodromu u Hamburgu Foto: Afp +0 Drama na aerodromu u Hamburgu Galerija 1/4 >>
Naoružani muškarac s djetetom u automobilu upao je u zračnu luku u Hamburgu u subotu navečer. Tamo se zabarikadirao na pisti, a sumnjalo se i da ima eksplozivnu napravu. Policija je s njim pregovarala do u nedjelju poslijepodne kada se predao.

Talačka kriza u Hamburgu završila je u nedjelju poslijepodne, a naoružani muškarac se predao. 

14:30 Muškarac je s kćerkom izašao iz automobila te je uhićen bez otpora. Prema prvim procjenama dijete se čini neozlijeđeno, izvijestili su iz policije.

14:10 Kako navodi policija, dogovor zasad nije postignut te se pregovarači ostaju u kontaktu s muškarcem, a prometnice u blizini zračne luke još uvijek su blokirane.

Policija je usmjerila putnike da se za pitanja o letovima obrate zračnoj luci.

11:05 Hamburška policija izvijestila je da su pregovarači još uvijek u kontaktu s muškarcem te pretpostavljaju da posjeduje oružje i moguće eksplozivne naprave nepoznate vrste.

"Naš je prioritet zaštita djeteta", poručili su i dodali da je dijete fizički dobro prema njihovim nalazima.

10:00 Policija poručuje da još uvijek nema promjena te da su pregovori u tijeku. 

8:55 Prema najnovijim informacijama hamburške policije, pregovori su još uvijek u tijeku te se operacija nastavlja. Ulazak u zračnu luku još uvijek nije moguć.

8:30 Policija je u priopćenju poručila da vjeruje da je do ove situacije došlo zbog spora o skrbništvu nad djetetom.

Muškarac je u automobilu sa svojom četverogodišnjom kćeri te s njom želi otići živjeti u Tursku, piše Bild

Iz automobila je bacio dvije zapaljene boce, "neku vrstu molotovljeva koktela", rekao je Thomas Gerbert, glasnogovornik federalne policije, i dodao da su vatrogasci otklonili opasnost.

8:00 Zgrade terminala zračne luke u Hamburgu i nekoliko zrakoplova evakuirani su nakon što se naoružani muškarac s djetetom u automobilu dovezao na pistu, rekla je glasnogovornica zračne luke za dpa. Muškarac je navodno ispalio nekoliko metaka u zrak.

Pročitajte i ovo Ilustracija balistički projektil Bulava Rusija ispalila interkontinentalnu raketu s nuklearne podmornice: "Nakon ovoga ćemo donijeti odluke"

Talačka kriza još uvijek traje, a hamburška policija objavila je da su pregovori u tijeku.

7:40 "Operacija je u tijeku", poručila je hamburška policija i dodala da su njihovi pregovarači u kontaktu s muškarcem. Vjeruje se da je riječ o 35-godišnjem Turčinu iz Donje Saske. 

7:30 Policijska operacija još je uvijek u tijeku. Letovi će biti obustavljeni do daljnjega.

Pročitajte i ovo Američki san u Slavoniji - 3 Američki san Tajna slavonske ravni: Otkriveni detalji megaprojekta na istoku Hrvatske

Zračna luka u Hamburgu moli sve putnike da ne dolaze u zračnu luku te napominju da su uglavnom svi prilazni putovi blokirani.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene