Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na meti zlostavljača

PREPUŠTENI SAMI SEBI Opljačkana djeca prisiljena na prostituciju kako bi preživjela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene i djeca na meti su nasilnika u pretrpanim registracijskim centrima, ali i u parkovima, na cestama kojima pokušavaju doći do slobode.

Djeca izbjeglice koja se nalaze u kolonama širom Europe prisiljena su prostituirati se jer putuju bez novca ili su opljačkana putem. Prepuštena su sama sebi. Mnoga su krenula na put s roditeljima koji su poginuli, upozorava UN-ova agencija za izbjeglice.

U proteklih šest dana, više od 56 tisuća osoba, većinom Sirijaca, stiglo je u Europu preko Turske i Grčke. Na konferenciji u Ženevi, glasnogovornica UNHCR-a Melissa Fleming, upozorila je kako su žene i djeca posebno ugroženi nasiljem i zlostavljanjem, u pretrpanim kampovima i registracijskim centrima gdje ne mogu biti fizički odvojeni, ali i u parkovima, kolodvorima, cestama...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I Italija na oprezu OZBILJNO SHVATIO DOBIVENE INFORMACIJE 'Hrvatska bi migrante mogla slati preko Istre u Italiju' Slika nije dostupna Njemačka pritišće: 'Tko nije spreman primiti izbjeglice, mora uplatiti u fond'

Izbjeglice se kontrolirano usmjerava prema Hrvatskoj, nema naguravanja

'Zabrinuti smo zbog svjedočanstava i izvješća koja smo primili o djeci prisiljenoj na seks - sama su, izgubljena u masi i rade to da bi preživjela', kazala je Fleming i pozvala vlade zemalja u koje dolaze imigranti da poduzme korake kako bi zaštitili ugrožene skupine, piše Daily Mail.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene