Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši potpredsjednik SAD-a

Dick Cheney u bolnici zbog bolova u prsima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki potpredsjednik Dick Cheney u ponedjeljak je primljen u bolnicu u Washingtonu s bolovima u prsnom košu, objavio je njegov ured.

Cheney (69) se nalazi u Sveučilišnoj bolnici George Washington gdje liječnici razmatraju njegovo stanje, navodi se u priopćenju ureda. Jedan obiteljski izvor kazao je za CNN da će Cheney ostati u bolnici tijekom noći na promatranju i dodatnim pretragama. Drugi izvor je rekao da je Cheney pokretan i u kontaktu s obitelji i prijateljima. Cheney je dugogodišnji srčani bolesnik. Prvi infarkt je prebolio 1978. s 37 godina, drugi 1984., a treći 1988., nakon čega je dobio četiri srčane premosnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napao predsjednika Cheney: Obama se pretvara da SAD nije u ratu Slika nije dostupna Naredba Dicka Cheneya CIA godinama skrivala od Kongresa tajni program

Četvrti infarkt imao je 2000., nakon što je izabran za potpredsjednika SAD-a. Liječnici su mu tada ugradili stent u koronarnu arteriju. Cheney je bio potpredsjednik SAD u dva mandata adminstracije George W. Busha, od 2001. do 2009. godine, a nakon odlaska s dužnosti postao je jedan od najoštrijih kritičara sadašnje demokratske administracije predsjednika Baracka Obame. Cheney je službovao i u administracijama bivših republikanskih predsjednika Richarda Nixona, Geralda Forda i Georgea H. W. Busha. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene