Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova strategija protiv ISIS-a

VIZIJA BLISKOG ISTOKA Cameron širi napade na Siriju: 'Moramo djelovati!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer David Cameron naglasio je da želi da se britanski napadi na Islamsku državu u Iraku prošire i na Siriju kako bi se Britanija uskladila sa svojim saveznicima.

Britanski premijer David Cameron izjavio je u utorak da će predstaviti parlamentu sveobuhvatnu strategiju za borbu protiv militanata Islamske države, uključujući i zahtjev da se krene sa zračnim napadima na militante u Siriji.

Pročitajte i ovo Ilustracija eskalacija rata Širi se sukob: Amerikanci uzvratili projektilima zbog napada na njihovu vojnu bazu Slika nije dostupna Nove restrikcije Velika Britanija: Podigli razinu opasnosti od terorizma, oduzimat će putovnice!

On je naglasio da želi da se britanski napadi na Islamsku državu u Iraku prošire i na Siriju kako bi se Britanija uskladila sa svojim saveznicima.

PUTIN, OBAMA I CAMERON ZA ISTIM STOLOM Teroristički napad u Parizu promijenio je sve

"Ja ću izložiti našu sveobuhvatnu strategiju za postupanje s Islamskom državom, našu viziju stabilnijeg i mirnijeg Bliskog istoka. Ta bi strategija, po mom mišljenju, trebala uključivati i pokretanje akcija u Siriji o kojima sam govorio", rekao je Cameron u parlamentu.

"Naši saveznici traže od nas da to učinimo i razlog da to napravimo samo je još jači nakon napada u Parizu", istaknuo je premijer.

"U ovoj situaciji ne štitimo britansko stanovništvo time da sjedimo i želimo da su stvari drugačije. Moramo djelovati kako bi zadržali sigurnost stanovnika i to je ono što će ova vlada uvijek raditi", rekao je Cameron. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene