Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prestale emitirati 10. srpnja

Daljnja potraga za crnim kutijama leta Rio-Pariz najesen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Ureda za istrage i analize, zadužen za tehničku istragu nesreće na letu AF447 Rio-Pariz Air Francea Paul-Louis Arslanian kazao je da bi se potraga za crnim kutijama trebala 'nastaviti najesen'.

'Potraga bi se trebala nastaviti najesen. Kad najesen, ne znam', kazao je Arslanian te dodao kako bi ta potraga trebala stajati 'više od 10 milijuna eura a možda i nekoliko desetaka milijuna eura', istaknuo je on. Europski proizvođač zrakoplova Airbus dao je na znanje početkom kolovoza da će financijski sudjelovati u toj potrazi.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" I dalje traje potraga za Dankom Čeka se nalaz Mučili ga i pretukli do smrti, i to bez optužnice? Skandal u Srbiji oko mlađeg brata osumnjičenog za Dankino ubojstvo

>> 'Pronađeni dijelovi ostaci su nestalog Airbusa'

>> Crnim kutijama još ni traga

Druga faza operacija podmorske potrage za crnim kutijama zrakoplova Airbus A330 u čijem padu 1. lipnja između Ria i Pariza je poginulo 228 ljudi, završila je bez rezultata 20. kolovoza. Prva faza akustične potrage prekinuta je 10. srpnja kad su crne kutije prestale emitirati. 'Zasad ne možemo objasniti nesreću. Još nismo shvatili uzrok nesreće AF447', dodao je Arslanian. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene