Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šala državne tajnice

Clinton: Obama mi zavidi što ću za izbore biti daleko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton našalila se i rekla da joj predsjednik Barack Obama zavidi jer je daleko od Sjedinjenih Država na dan parlamentarnih izbora koji će izgleda biti teški za demokrate.

'Razgovarala sam s predsjednikom Obamom. Mislim da mi malo zavidi što sam tu', rekla je Clinton tijekom boravka u Kuala Lumpuru. Precizirala je da smatra velikom časti raditi s Obamom, koji ju je pobijedio prije predsjedničkih izbora 2008.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sukob oko suvereniteta Clinton pozvala Peking na pregovore s JI Azijom zbog otoka Slika nije dostupna Poziv iz Haaga Karadžić zove Clintona na razgovor o oružju

'Blisko surađujemo u vanjskoj politici i snažno podržavam ciljeve koje je za zemlju odredio', dodala je Clinton. 'Mislim da je naslijedio iznimno teške probleme i da dokazuje da je odlučan vizionar u njihovu rješavanju. Povlastica mi je biti njegovom partnericom i bliskom savjetnicom', zaključila je.

Demokrati bi mogli doživjeti ozbiljan udarac na parlamentarnim izborima u utorak zbog izrazitog gospodarskog nezadovoljstva američkih birača, dvije godine nakon Obamine izborne pobjede.

Državna tajnica Clinton je na dvotjednom obilasku po Aziji i Oceaniji tijekom koje će nakon Vijetnama i Kine posjetiti Australiju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene