Obavijesti Video Pretražite Navigacija
G20 nije mudra zamisao

Češki predsjednik usporedio EU sa SSSR-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzni češki predsjednik Vaclav Klaus, čija zemlja trenutačno predsjeda Europskom unijom, usporedio je, prenosi jedan francuski tjednik, 27-članu Uniju s negdašnjim Sovjetskim Savezom.

'Jedno je sigurno, u EU-u, kao što je bilo i u SSSR-u, važne se odluke ne donose u onim zemljama kojih se tiču', rekao je poznato protueruopski orijentiran Klaus u intervjuu što ga je objavio Paris Match. Klaus je još rekao da bi mnoge odgovornosti trebalo iz Bruxellesa vratiti zemljama članicama te da se nada kako nikad neće nastati jedna europska superdržava koja je cilj 'euronihilista', kako ih on naziva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sa smiješkom je strpao u džep VIDEO: Češki predsjednik ukrao kemijsku Slika nije dostupna 'Vaša je hrabrost nadahnula svijet’ Češka obilježila 20. godišnjicu Baršunaste revolucije

'Nisam ni za zajedničku vanjsku ni za zajedničku energetsku politiku', rekao je Klaus koji se protivi i izboru EU-ova predsjednika s trogodišnjim mandatom. Češki predsjednik, koji je zapanjio svjetske čelnike i razgnjevio ekologe izjavom da je globalno zagrijavanje obična 'laž', rekao je i da skorašnje održavanje susreta na vrhu G20 u Londonu nije mudra zamisao.

'Kriza je ekonomski fenomen s vlastitom unutarnjom dinamikom', rekao je. 'Pogrešno je mijenjati svijet ne bi li se ona riješila... Ne vjerujem da se rješenje može naći organiziranjem summita koji će okupiti 20 čelnika', zaključio je češki predsjednik.'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene