Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unaprijeđenje

Časnik koji je uhitio Saifa Gadafija postaje ministar obrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijsko Nacionalno prijelazno vijeće (NTC) imenovalo je za ministra obrane zapovjednika snaga koje su u Zintanu uhvatile Saifa al-Islama Gadafija, sina bivšeg vođe, otkrio je izvor iz vijeća.

Osama al-Džuvali, zapovjednik vojnog vijeća u Zintanu, bit će ministar obrane u prijelaznoj vladi koja bi Libiju trebala voditi do izbora.

Nova vlada dogovorena je kasno u ponedjeljak navečer i trebala bi biti službeno predstavljena kasnije u utorak.

U vladi je najviše liberalnih sekularista i ključne dužnosti nisu povjerene islamistima, piše Reuters pozivajući se na svoje izvore.

Dosadašnji libijski izaslanik pri UN-u imenovan je ministrom vanjskih poslova, a NTC je prihvatio i neke dužnosnike iz bivše Gadafijeve vlade. Tako je za ministra nafte imenovan direktor iz naftne tvrtke, a dosadašnji ministar financija ponovo je imenovan.

Luis Moreno-Ocampo , glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda (ICC) stigao je u Tripoli gdje s dužnosnicima NTC-a razgovara o sudbini Saifa al-Islama, koji je uhvaćen na jugu Libije. Za njim je ICC raspisao tjeralicu no moguće je da bude suđen i u Libiji.

Džuvali je bivši časnik libijske vojske. Njegove su snage u Zintanu odigrale ključnu ulogu u ofenzivi na Tripoli koja je u kolovozu srušila vladavinu pukovnika Moamera Gadafija. (Hina)

Pročitajte i ovo Ivan Anušić - 3 prvi intervju Novi ministar obrane otkrio koji će mu biti prvi potezi i komentirao izjavu Grbina: "Kad završe izbori, siguran sam da će se njemu prvom gaće skinuti" Andrej Plenković i Ivan Anušić Njegova poruka Oglasio se Ivan Anušić: Prvi put nakon što je predložen za ministra

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene