Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabranjeni grad

Graditeljima turističke atrakcije prijeti tužba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Remekdjelo drevne kineske arhitekture, carska palača ili zabranjeni grad, dobila je svoju repliku. U kineskom gradu Hengdianu na 413 hektara postavljena je replika. Graditelji prezadovoljni

Kineska carska palača iz 18. i 19. stoljeća dobila je svoju repliku. Nekoć je bila utočište za mnoge kineske dinastije, danas muzej u Pekingu, ali i inspiracija za gradnju replike. Nova palača izgrađena je u gradu Heng-dianu na istoku Kine. iako je broj posjetitelja sve veći, graditeljima bi uskoro mogla stići tužba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trenirali bi Tajna služba želi osam milijuna dolara za izgradnju replike Bijele kuće Slika nije dostupna Uhvaćeni na kamerama VIDEO Ovaj par nije došao razgledavati muzej...

Remek-djelo drevne kineske arhitekture, carska palača ili zabranjeni grad, dobila je svoju repliku. U kineskom gradu Hengdianu na 413 hektara postavljena je replika. Graditelji prezadovoljni.

Rješenje za prenapučenost Zemlje su podzemni gradovi - 'To je jedini put'

"Materijale smo odvajali, jedan po jedan, te ih sastavili u palaču. U cijeloj zemlji nema stručnjaka koji bi imao ovakve materijale, čak ih ni stara palača nema, ali, kažem vam, obje palače su jednake", rekao je Xu Wenron, osnivač hengdian skupine.

Graditeljima ove palače uskoro bi mogla uslijediti tužba. Vodstvo izvorne ljetne palače zaprijetilo je tužbom zbog povrede intelektualnog vlasništva.

"Kako se krše intelektualna prava? Ako govorimo o povredi prava, onda ste i vi prekršili izvorna prava carske dinastije Qing", dodaje Xu Wenron.

Ulaz u ovu turističku atrakciju i do 10 je puta skuplji od ulaza u izvornu palaču. Posjetiteljima, a svakim danom ih je sve više, to ne smeta.

Kineski grad Hengdian inače je poznat po setovima za snimanje filmova i televizijskih serija. Gradnjom ovakvih palača nadaju se novim poslovima i boljoj zaradi. Cijeli projekt bit će dovršen 2016. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene