Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trenirali bi

Tajna služba želi osam milijuna dolara za izgradnju replike Bijele kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U replici bi tajna služba, zadužena za čuvanje američke predsjedničke obitelji, obučavala svoje članove.

Američka tajna služba zatražila je osam milijuna dolara za izgradnju replike Bijele kuće koju bi koristili za obuku svojih članova, kako bi spriječili incidente poput prošlogodišnjeg upada u službenu rezidenciju američkog predsjednika, piše AFP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEŠKE OPTUŽBE Bijela kuća traži istragu: Je li Obama prisluškivao Trumpa? Slika nije dostupna Zamrznuta scena PROŠLO JE 5 GODINA Nakon ubojstva Bin Ladena promijenila se jedna važna stvar

Čelni čovjek tajne službe Joseph Clancy rekao je da trenutni objekt za trening u Marylandu nema uvjete za poboljšanje simulacije treninga. Tvrdi i da je nedostatak realnih objekata za obuku u izrazitoj suprotnosti s američkim vojnim operacijama u kojima se godinama koriste takve replike.

Posljednjih godina tajna služba je pod intenzivnim nadzorom zbog niza sigurnosnih propusta i kršenja pravila ponašanja. Među ostalim, neki agenti su se opijali i družili s prostitutkama na dan ili uoči predsjedničkih putovanja.

Panika u Bijeloj kući: Stigla sumnjiva pošiljka

U rujnu prošle godine, u Bijelu kuću ušao je uljez naoružan nožen. Prije uhićenja uspio je protrčati kroz nekoliko soba.

Obama je Clancyja postavio na čelo tajne službe prošli mjesec, ali agencija koja je zadužena za zaštitu američkog predsjednika i njegove obitelji pretrpjela je još jedan težak udarac prošli tjedan kada su se pijani agenti autom zabili u barikadu u kompleksu Bijele kuće.

Dva agenta preraspoređena su na poslove izvan Bijele kuće, a u tijeku je istaga nakon koje bi lako mogli ostati bez posla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene