Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu pozvali Mubaraka da odstupi

Britanija upozorava: Represija će završiti loše po Egipat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanci su upozorili Egipat da bi represija protuvladinih prosvjeda mogla 'loše završiti', ali nisu pozvali predsjednika države Hosnija Mubaraka da odstupi s dužnosti.

'Vrlo je važno da, bez obzira na to je li riječ o američkom predsjedniku Baracku Obami ili meni, mi ne budemo ti koji će sugerirati tko bi trebao biti na čelu ove ili neke druge države', kazao je britanski premijer David Cameron za televiziju BBC.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Neprestane tenzije Krizni sastanak o Kosovu u Bruxellesu, Vučić poručio: "S Kurtijem nemam što razgovarati" Nema mira u Sudanu - 4 Borbe ne staju Nemiri i dalje traju: Već peti dan glavni grad ove države potresaju eksplozije i pucnjava

>> VIDEO: Osmogodišnja Juju očitala lekciju Mubaraku

'Osjetljivo je govoriti o tomu da ovdje postoji izbor. Represija - ukoliko se za nju odluče - loše će završiti za Egipat, ali za svijet. To je pogrešan izbor', kazao je Cameron koji je već više puta proteklog tjedna, kao i američki predsjednik Obama, pozvao na demokratskiji sustav u toj zemlji. U proteklih šest dana prosvjeda i nasilnih izgreda u Egiptu ubijeno je najmanje 125 ljudi, a više od dvije tisuće su ozlijeđene. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene