Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova heroina

VIDEO: Osmogodišnja Juju očitala lekciju Mubaraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčica iz Saudijske Arabije putem interneta je poslala poruku egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku, dajući mu par korisnih savjeta.

'Pustite narod Egipta da glasuje', poručila je Mubaraku malena Juju, prenosi Huffington Post. 'Stvarat će vam samo probleme. Vaši policajci skidaju uniformu i prelaze na stranu prosvjednika', dodala je Juju. Snimka poruke male Saudijke pojavila se na YouTubeu i u nepuna dva dana prikazana je preo 57.000 puta.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

>> ElBaradei: Egipat je na pragu novog doba

Šest dana nemira u Egiptu niti danas nemaju naznaku prestati, jer tijekom noći nitko prosvjednici se nisu razišli s Tahrir trga u Kairu. Prosvjednici i oporba s jedne strane te predsjednik Mubarak i vojska s druge, u pat su poziciji, a dosad je u prosvjedima ubijeno preko 100 osoba. Prosvjednici odbijaju razići se i krenuti kućama, a vojska ih zasad ne dira. Agencija Reuters prenosi kako prosvjednici poručuju da se neće pomaknuti, dok Mubarak ne otiđe s vlasti.

Od rano jutros na s glavnog trga u Kairu moglo se već čuti 'Dolje, dolje Mubarak'. Poruka koju nose na transparentima je jasna i upućena je vojsci. 'Vojska mora birati između Mubaraka i Egipta', piše na njihovim transparentima.

'Ne treba nam novi faraon'

Egipatska opozicija, u kojoj se nalazi i islamistički pokret Muslimansko bratstvo, okrenula se Mohamedu ElBaradeiju, bivšem šefu UN-ove Agencije za nuklearnu energiju, te od njega traže da osnuje vladu jedinstva i kontaktira vojsku. On sam Mubaraku je još jednom poručio 'vrijeme je da odeš', a pozvao je i američkog predsjednika Baracka Obamu da pozove egipatskog predsjednika da učini isto.

'Mislim da je on dobar čovjek. Nije bio pripremljen za ovo što se dogodilo. Sve što mi želimo jest da ne dobijemo još jednog faraona na vlasti', rekao je za Reuters 39-godišnji Rami Nabil, jedan od prosvjednika okupljenih na Tahrir trgu u Kairu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene