Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pod pritiskom

Trese mu se stolica: Boris Johnson bi se već danas mogao suočiti s glasanjem o povjerenju

Premijer Boris Johnson mogao bi se suočiti s glasanjem o povjerenju već u ponedjeljak, rekao je britanski urednik ITV-a citirajući "pobunjenike" u vladajućoj Konzervativnoj stranci.

"Torijevski pobunjenici očekuju da će Sir Graham Brady tijekom jutra dati izjavu u kojoj najavljuje da će se glasati o nepovjerenju Borisu Johnsonu", napisao je Paul Brand na Twitteru.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

"Samo Brady zna točne pojedinosti, ali ovo je sigurno zvučalo kao da se glasa", dodao je.

Pročitajte i ovo Boris Johnson OBRATIO SE PARLAMENTU Cure detalji s brojnih tuluma u Johnsonovu uredu dok je zemlja bila u strogom lockdownu: Karaoke, povraćanje, strgana ljuljačka...

Johnson, koji je 2019. imenovan za premijera, pod sve je većim pritiskom nakon štetnog izvješća o zabavama koje su se održavale u njegovu uredu i rezidenciji u Downing Streetu u vrijeme dok je Britanija bila u lockdownu zbog pandemije bolesti COVID-19.

Deseci konzervativnih zastupnika izrazili su zabrinutost može li Johnson (57) i dalje upravljati Britanijom, koja je suočena s rizikom od recesije, rasta cijena goriva i hrane, a trenutno i s prometnim kaosom u Londonu zbog štrajka.

Ako Johnson izgubi povjerenje, bit će smijenjen s dužnosti premijera, a zatim će se odlučivati o njegovoj zamjeni.

Pročitajte i ovo Boris Johnson (Foto: AFP) nevolje britanskog premijera Tijekom lockdowna išli na tulume, a sada im je stigla čestitka policije: "Borisu Johnsonu i ministru financija slijedi fiksna kazna"

Najmanje 54 konzervativna člana parlamenta moraju službeno uputiti zahtjev predsjedniku stranačkog Odbora 1922., Grahamu Bradyu, za glasanje o povjerenju kako bi bilo ono pokrenuto.

Pisma su povjerljiva, pa samo predsjednik povjerenstva zna koliko ih je zapravo dostavljeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene