Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povjerljivi dokumenti

OBJAVLJEN TAJNI ZAPISNIK razgovora između Helmuta Kohla i Margaret Thatcher

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donedavno tajan zapisnik razgovora Helmuta Kohla i Margaret Thatcher postao je javan nakon isteka roka povjerljivosti. Evo što je želio bivši kancelar napraviti u Zapadnoj Njemačkoj.

Bivši njemački kancelar Helmut Kohl početkom '80.-ih godina planirao je prepoloviti broj Turaka u zapadnoj Njemačkoj, pokazao je zapisnik njegova sastanka s britanskom premijerkom Margaret Thatcher u Bonnu 1982. godine, piše Spiegel Online.

Pročitajte i ovo Xi Jinping održao bukvicu Justinu Trudeauu na marginama summita VIDEO Pogledajte kako je kineski predsjednik očitao bukvicu kanadskom premijeru: "To nije u redu" Slika nije dostupna istraživanje u tijeku Na Bajakovu uhićena šestorica turskih državljana, u Hrvatsku pokušala ući s krivotvorenim dokumentima

Kohl je tada izjavio kako se 'Turci nisu dobro integrirali' i da u roku od 4 godine želi prepoloviti njihov broj u Zapadnoj Njemačkoj. Spiegel piše kako je taj dio razgovora između čelnika dvaju vlada bio označen kao tajan, no sada je istekao rok povjerljivosti podataka pa su izjave bivšeg kancelara postali javni.

>> Helmut Kohl: Nikada više rat u Europi

Tijekom ovog razgovora rečeno je i kako Njemačka nema problema s doseljenicima iz Portugala, Italije ili jugoistočne Azije 'jer su se te zajednice dobro integrirale'.

Ovi podaci proizlaze iz zapisnika sa spomenutog sastanka kojeg je vodio nekadašnji osobni tajnik Margaret Thatcher AJ Coles.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene