Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio i kako je Xi reagirao

Biden opomenuo kineskog vođu zbog sastanka s Putinom: "To nije prijetnja, ali..."

Xi Jinping i Joe Biden
Xi Jinping i Joe Biden Foto: AFP
Američki predsjednik Joe Biden svojem je kineskom kolegi Xi Jinpingu zbog njegova sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom poručio da se pripazi jer se Kina oslanja na investicije sa Zapada.

Joe Biden je u intervjuu rekao da je kineskom predsjedniku Xi Jinpingu nakon njegova sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom poručio da se pripazi i da ima na umu da se Kina oslanja na investicije sa Zapada.

"Rekao sam: 'To nije prijetnja. To je opservacija. Otkad je napala Ukrajinu, 600 američkih kompanija povuklo se iz Rusije. Ti si mi rekao da tvoja ekonomija ovisi o investicijama iz Europe i Sjedinjenih Država. Budi oprezan, budi oprezan'", otkrio je Biden tijek razgovora za CNN, izvijestio je Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Svijet je maleno mjesto Mladić stigao na stažiranje kod vatrogasaca: Kada je otkrio tko je njegov mentor, nije mogao vjerovati

Pročitajte i ovo Ilustracija Žrtva imala 24 godine Policija se usporedila s likovima iz Top Guna kada su pronašli mrtvo tijelo, majka žrtve: "To je više nego bezosjećajno"

Upitan kako je kineski predsjednik reagirao na njegove riječi, Biden je odgovorio: "Saslušao me i nije mi proturječio. Ako ste primijetili, on se nije u potpunosti okrenuo Rusiji tako da mislim da možemo razriješiti naše razmirice."

Xi i Putin su u ožujku održali dvodnevni sastanak na kojem su poslali poruku kinesko-ruskog prijateljstva te su zajedno uputili kritike Zapadu, ali nije bilo naznaka da je pronađeno diplomatsko rješenje za rat u Ukrajini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene