Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testiranja pokazala

Napadi za koje američki programi naoružanja nisu spremni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo svako testiranje američkog programa naoružanja u 2014. godini pokazalo je značajne nedostatke u slučaju cyber napada, naglasio je u svom godišnjem izvješću šef Pentagona.

Iako su na temelju prošlih testiranja napravljene značajna unaprijeđenja te je sigurnost pojačana, najnovija su testiranja pokazala nove nedostatke na oružanim sustavima.

'Cyber napadi postali su ozbiljna prijetnja američkim vojnim snagama baš poput primjerice zračnih napada, napada s mora, kopna ili ispod morske površine', napisao je na izvješću od 300-tinjak stranica Michael Gilmore, šef operativnog testiranja i ocjenjivanja u Pentagonu.

Pentagon šalje ljude na misiju obuke u Siriju

Izvješće je pokazalo da je više od 40 vrsta naoružanja pokazalo nedostatke kada je u pitanju cyber sigurnost. Naglašeno je da se američka vojska mora znati obraniti i nositi sa cyber napadima baš kao što to zna u klasičnom ratovanju. Dodatan im je problem što Pentagonu ponestaje stručnjaka za to područje, piše Business Insider.

Ovo detaljno izvješće o cyber sigurnosti objavljeno je svega dan nakon što je Edward Snowden objavio da je Kina Amerima ukrala 'mnogo terabajta' podataka o borbenom zrakoplovu Lockhed Martin Corp F-35. Šef pentagonskog ureda za F-35 je to demantirao i naglasio da su podaci o novom borbenom lovcu i dalje sigurni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene