Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv IS-a

Pentagon šalje ljude na misiju obuke u Siriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka vojska još nije donijela odluku otkuda će izvući svoje snage za misiju obuke koja bi trebala početi u proljeće na lokacijama izvan Sirije.

Američka vojska planira rasporediti više od 400 vojnika za pomoć u obučavanju sirijskih pobunjenika koji se bore protiv Islamske države, zajedno sa stotinama drugog osoblja, rekao je glasnogovornik Pentagona za Reuters u četvrtak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Slika nije dostupna Istjerali pobunjenike Sirijska vojska ušla u četvrt Damaska koju drže pobunjenici

Američka vojska još nije donijela odluku otkuda će izvući svoje snage za misiju obuke koja bi trebala početi u proljeće na lokacijama izvan Sirije, rekao je glasnogovornik Steve Warren. Turska, Katar i Saudijska Arabija ponudile su da se na njihovim lokacijama održava obuka. Warren nije iznio druge detalje.

Objavljen broj građana EU koji su otišli u džihad!

Program obuke u sklopu je višegodišnjeg plana američkog predsjednika Baracka Obame da okupi lokalne snage u Siriji kako bi zaustavili borce Islamske države.

Pentagon je procijenio da može obučiti više od 5.000 novaka u prvoj godini i da će do 15.000 biti potrebno za povrat područja istočne Sirije koja su sada pod kontrolom Islamske države. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene