Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europski paralamentarac tvrdi

'Ako Hrvatska uđe u EU, ulazi u novu Jugoslaviju!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nigel Farage, vođa nacionalističke stranke UKIP i član, Europskog parlamenta, podnio je svoj izvještaj o Hrvatskoj, koja je u procesu ulaska u EU, odnosno kako je on kazao 'na putu u novu Jugoslaviju', u trenutku kada EU i euro samo što nisu udarili u santu leda.

Europski parlament danas glasuje o ulasku Hrvatske u EU, a Farage je tijekom svog govora kazao: 'Prošlog sam rujna bio u Hrvatskoj. Želio sam se uvjeriti odvija li se ondje 'pristojna' nacionalna debata, postoji li dobra kampanja.

Pročitajte i ovo Zastupnici EP-a odlučuju o ključnom paketu o migracijama i azilu Prethodni prijedlozi su propali Europski parlament glasa o paktu koji je podijelio stranke Nina Skočak Skuplja potpise za kandidaturu Poznata tiktokerica želi u Europski parlament: "Na mojoj listi svi su mlađi od 30 godina"

Što sam otkrio? Saznao sam da EU čini sve što može da podmiti političku klasu u Hrvatskoj, a to radi prilično dobro. EU je Hrvatskoj već dao 320 milijuna eura kao predpristupnu pomoć. EU je upravo potrošio milijun eura na oglašavačku propagandu govoreći Hrvatskoj da je EU njihova jedina nada.'

>> Hoći li EU pronaći prihvatljiv model za spas eura?

Kazao je kako su nekim Hrvatima već podijeljeni dobro plaćeni poslovi kako bi im se dala predodžba koliko je u Uniji dobro, a na zgradama u Hrvatskoj često se mogu vidjeti zastave EU, što njezinim građanima daje dojam da je pitanje članstva već gotova stvar. Naglašava da će bivši komunisti postati neopisivo bogati kada se Hrvatska pridruži EU.

U Hrvatskoj, prema riječima Faragea, nema slobodnih medija, neodvija se debata, a ponuđena je i novčana nagrada onome tko u novimana pronađe članak koji sugerira da ulazak u EU nije ispravan.

'Već smo to vidjeli u EU, ali ja mislim da se to u Hrvatskoj događa u gorem oliku nego ikad prije. Ta je zemlja gotovo tisuću godina tražila neovisnost. I 20 godina imali su nezavisnost – izašli su iz propalog političkog eksperimenta što je bila Jugodlavija – a ako izglasaju ulazak u Europsku uniju, glasuju za ponovni ulazak u novu Jugoslaviju – propadajući politički eksperiment koji će implodirati.
Nadam se da je u posljednjih mjesec ili dva u Hrvatskoj održana debata. Nažalost, sumnjam', zaključio je Farage.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene