Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skuplja potpise za kandidaturu

Poznata tiktokerica želi u Europski parlament: "Na mojoj listi svi su mlađi od 30 godina"

Nina Skočak
Nina Skočak Foto: Nina Skočak/privatna arhiva
Nina Skočak javnosti je poznata zbog promoviranja održive mode i populariziranja politike na društvenim mrežama, a sada se želi kandidirati na izborima za Europski parlament.

Hrvatska tiktokerica Nina Skočak osnovala je nezavisnu Gen Z listu, s kojom se planira kandidirati na izborima za Europski parlament u lipnju. 

"U Europskom parlamentu sjedi više zastupnika koji se zovu Martin nego mlađih od 30 godina," poručila je Skočak na svojim društvenim mrežama te najavila kako su svi na njezinoj listi mlađi od 30 godina.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Najavili rast Možemo! predstavio program za umirovljenike: "Sve jednokratne mjere su prevara, mirovina nije milostinja"

Za službenu kandidaturu lista treba skupiti 5000 potpisa do 23. travnja.

U svojem programu najavljuje kako će se zalagati za priuštivo stanovanje, pomicanje starosne granice za glasanje na 16 godina i etičke proizvodne prakse u industriji.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić na konferenciji za medije Proračun za kampanju im iznosi pola milijuna eura Možemo! predstavio politike za mlade: Naknade za nezaposlene, snižavanje dobne granice za glasanje...

Također se zalažu i za siguran i pravedan digitalni prostor, kao i strože zakone i mjere protiv oblika nasilja nad ženama. 

Skočak je diplomirala novinarstvo i politologiju, a na društvenim mrežama poznata je zbog svojeg jedinstvenog stila i približavanja politike mladima. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene