Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na dnu

ZAŠTO SU UOPĆE ODRŽALI REFERENDUM? Ovo je novi grčki prijedlog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka priprema reformski paket težak 12 milijarda eura tijekom sljedeće dvije godine, što je više nego što je ranije planirano kako bi spriječila povratak zemlje u recesiju nakon mjeseci teških pregovora s vjerovnicima, piše u četvrtak grčki dnevni list Katimerini.

Glasnogovornik grčke vlade Gabriel Sakelaridis kazao je u četvrtak da je Grčka uvjerena da može postići dogovor s međunarodnim vjerovnicima a koji može dobiti zeleno svjetlo i u grčkom parlamentu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku Grčke hitne službe ispred brodarske tvrtke u Ateni Drama u Grčkoj Stravična pucnjava u Ateni: Bivši zaposlenik upao u tvrtku pa ubio tri osobe i presudio sebi

"Uvjeren sam da će sporazum dobiti potporu parlamentarne skupine Sirize i vladajuće koalicije", kazao je za grčku televiziju Antenu.

"Vlada čini sve što može kako bi odmah postigla sporazum i okončala ovo razdoblje neizvjesnosti", kazao je Sakelaridis.

Prema pisanju Katimerinija umjesto očekivanog rasta od 0,5 posto za ovu godinu, mjeseci neizvjesnosti i dva tjedna ograničenja prometa kapitala znače da će recesija biti oko tri posto.

NA OŠTROM BRIDU Za 11 dana EU kakvu znamo mogla bi prestati postojati

"Procjenjuje se da će se iznos za mjere vrijedne 8 milijarda eura koje je Grčka predložila za 2015. i 2016. morati povećati za 2 milijarde godišnje što čini ukupno 12 milijarda za dvije godine", navodi list.

Grčka je prošle godine iskoračila iz duboke recesije koja je smanjila njezin BDP za četvrtinu tijekom šest godina.

Lijeva vlada premijera Aleksisa Ciprasa suočena je s rokom do petka da podnese prijedlog reformi u zamjenu za financijsku pomoć. Ukoliko europski partneri budu zadovoljuno prijedlogom podražt će ga na summitu u nedjelju a ukoliko ne Grčka je suolčena s mogućnosšću izlaska iz eurozone.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene