Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Abel Xavier novi suigrač Davida Beckhama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon engleske zvijezde Davida Beckhama, čelnici američkog nogometnog prvoligaša Los Angeles Galaxya angažirali su i Abela Xaviera (34).

Bivši portugalski reprezentativac odradio je jednogodišnju suspenziju zbog pozitivnog nalaza na dopinškom testu i odlaskom u SAD pokušava produžiti karijeru. Ove sezone bio je član engleskog premierligaša Middlesbrougha, međutim nije se previše naigrao i u dresu Boroa upisao je tek 20 nastupa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I to se dogodilo... 'Baš kao Beckham' prvi zapadni film prikazan u Sjevernoj Koreji Slika nije dostupna 'The Ellen DeGeneres Show' SKRIVENA KAMERA: Kako je David Beckham zbunio maserku

"Abel Xavier će donijeti iskustvo i mirnoću našoj obrani. Angažirali smo odličnog braniča," kazao je predsjednik Galaxya, Alexi Lalas.

Xavier, koji je rođen u Mozambiku, nogometni put započeo je u Estreli Amadori. Potom je dvije sezone igrao za Benficu, a jednu u Bariju. Od 1996. do 1998. godine bio je član Real Ovieda, iduća stanica bio je PSV Eindhoven, gdje je proveo jednu sezonu, a od 1999. do 2002. igrao je u Evertonu. Dvije sezone proveo je u gradskom suparniku Liverpoolu, a zatim su uslijedile kratke avanture u Galatasarayu, Hannoveru i Romi.

 Karijeru je pokušao spasiti dolaskom u Middlesbrough no nije uspio. U studenom 2005. godine pao je na dopinškom testu nakon lanjskog dvoboja prvog kola Kupa UEFA između Middlesbrougha i grčkog Xanthija i to na steroid dianabol. Suspendiran je na 18 mjeseci, međutim, Arbitražni sud mu je smanjio kaznu za šest mjeseci. 

Bila je to druga višemjesečna suspenzija u njegovoj karijeri. Prvi put je kažnjen kada je na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj i Belgiji 2000. godine udario suca nakon poraza u polufinalu od Francuske. Bio je suspendiran na devet mjeseci, no kazna mu je naknadno smanjena na pola godine neigranja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene