Obavijesti Video Pretražite Navigacija
procjene rezultata

Izlazne ankete predvidjele da u drugi krug idu Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović, Zoran Milanović i Miroslav Škoro (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar Kitarović, Zoran Milanović i Miroslav Škoro (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Biljana Borzan i Dino Goleš Biljana Borzan i Dino Goleš Foto: DNEVNIK.hr Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a Foto: DNEVNIK.hr +0 Kolinda Grabar Kitarović, Zoran Milanović i Miroslav Škoro (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Izlazne ankete predviđale su da u drugi krug idu Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović

U nedjelju 22. prosinca 2019. održao se prvi krug predsjedničkih izbora, a izlazne ankete objavljene u 19:45 predviđaju da u drugi krug idu Zoran Milanović s 28,69 posto glasova i Kolinda Grabar-Kitarović s 25,63 posto glasova.

Miroslav Škoro u stopu prati Grabar-Kitarović s 24,26 posto glasova.

Slijede Mislav Kolakušić sa 6,23 posto, Dario Juričan s 4,77 posto, Dalija Orešković s 3,4 posto, Ivan Pernar s 2,8 glasova, Katarina Peović s 1,1  posto i  Kovač s 1,1 posto, te Nedjeljak Babić s 0,45 i Anto Đapić s 0,37 posto glasova. 

Prve izlazne ankete objavljene u 19 sati pokazale su kako u drugi krug ulaze Zoran Milanović s 29,58 posto i Kolinda Grabar-Kitarović s 26,38 posto, dok Miroslav Škoro osvaja 24,10 posto glasova.

Slijede Mislav Kolakušić s 5,82 posto, Dario Juričan s 4,36 posto, Dalija Orešković s 3,28 posto, Ivan Pernar s 2,53 posto, Katarina Peović s 1,11 posto, Dejan Kovač s 0,93 posto, Nedjeljko Babić s 0,40 posto i Anto Đapić s 0,36 posto. Prema izlaznim anketama, nevažećih je 1,16 posto glasova.

Prve reakcije iz stožera kandidata pratite u nastavku: 

19:28 Dario Juričan oglasio se na Facebooku te zahvalio svojim biračima i "svim kriminalcima koji su glasali za njega". Više pročitajte ovdje.

19:25 Mislav Kolakušić i Ivan Pernar u izbornoj noći neće komentirati rezultate.

19:23 Željko Požega, savjetnik Miroslava Škore, rekao je kako su iznimno zadovoljni što su "jednog nezavisnog kandidata doveli do ovakvog rezultata". 

Kazao je kako su svi kandidati kršili izbornu šutnju.

"Kroz šalu smo željeli pokazati da nije u redu da svi mediji napadaju Škoru", rekao je Požega. 

19:20 Šef Sabora Gordan Jandroković kazao je kako su na temelju prvih izlaznih anketa ostvarili svoj strateški cilj.

"Prema drugom krugu gledamo s puno optimizma. Vjerujemo da će Grabar-Kitarović pobijediti u drugom krugu, ali bit će to teška bitka", kazao je Jandroković

19:08 Mate Mijić iz stožera Miroslava Škore kazao je kako izlazne ankete nisu službeni rezultati.

"Naši rezultati s terena poručuju da Škoro stoji puno bolje na terenu. Hrvatsko iseljeništvo u velikoj će mjeri glasati i za Miroslava Škoru", poručio je Mijić.  Više pročitajte ovdje

19:06 Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a zahvalio je svim biračima u Hrvatskoj i inozemstvu. 

"To je dokaz da im je stalo do budućnosti Hrvatske. Rezultati su očekivani i nismo zabrinuti. Česitam i gospodinu Škori na ovim rezultatima. Nas ne brine rezultat jer će Kolinda u drugom krugu pobijediti s još više glasova nego prije pet godina", rekao je Brkić. Više pročitajte ovdje. 

19:05 Orsat Miljenić, voditelj kampanje Zorana Milanovića, kazao je kako su očekivali da budu prvi, ali da su ovo tek prve izlazne ankete.

"Očekujem da će Zoran pobijediti tko god da bude protukandidat", kazao je Miljenić 

Svima je zahvalila i SDP-ova eurozastupnica Biljana Borzan.

"Naravno da sam zadovoljna. Nadam se da se taj postotak neće bitno mijenjati kada dođu rezultati. Nama je ovo dobar vjetar u leđa i dobar osjećaj. Htjela bih zahvaliti svima koji su danas izašli na izbore i sudjelovali u ovom važnom događaju koji će se odraziti na živote naših građana idućih pet godina. Najviše onima koji su glasali za Zorana Milanovića“, rekla je Borzan. Više pročitajte ovdje.

 

U utrci za Pantovčak je 11 kandidata; Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović, Miroslav Škoro, Mislav Kolakušić, Ivan Pernar, Dejan Kovač, Dalija Orešković, Dario Juričan, Nedjeljko Babić, Anto Đapić i Katarina Peović.

Ako nijedan kandidat ne osvoji natpolovičnu većinu u prvom krugu utrke za predsjednika Republike Hrvatske, na birališta ćemo ponovno početkom iduće godine – 5. siječnja 2020.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene