Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raj na Brijunima

Za mir i tišinu turisti su spremni posegnuti dublje u džep

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedno otočje godinama je za obične smrtnike bilo zabranjeno. Bilo je rezervirano samo za Tita, Jovanku i njihov krug. Danas su Brijuni poželjno mjesto za odmor. Daleko je to od mondenih ljetovališta, kada se zna da je zadnje renoviranje bilo još za Titove vladavine, a turisti ipak dolaze.

Alessio Pasquantonio Brijune pohodi svake godine i tako već tri desetljeća. Da voli to otočje, pokazao je i osnivanjem kluba ljubitelja Brijuna u Italiji. 'Prvo nema prometa, drugo, uvijek dolazim za Ferragosto, najbolje nam je more u kolovozu. Mir je, nema strke, more je čisto', rekao je Pasquantonio. Očito se neke stvari ne mogu kupiti novcem. Ovdje se ne naplaćuju luksuzni hoteli, jer takvi ne postoje.

Pročitajte i ovo Turisti pješke izlaze iz zračne luke revoltirani prijevoznici VIDEO Sramota na Krku! Putnici moraju pješke vući kofere, cijene narasle i do 1000 posto Radovi u Splitu - 1 Nisu oduševljeni Split je odlučio da će ovoga ljeta dopustiti radove na određenim lokacijama u gradu: Građani negoduju

>> 'Brijuni nisu na prodaju, tamo se ne mogu graditi vile'

'Bile su neke manje, sitne renovacije sredinom 90-tih, 16 apartmana u hotelu Neptun, glavnom hotelu na otoku, mimo toga, to su sitne dorade, ništa više', kaže Sanja Švarc, voditeljica smještaja. Na ovom otočju i to vrijedi svake ku turistima, čini se, nije važan smještaj, važno je ono što samo Brijuni mogu pružitine.

'Priroda je, počevši od makije, crnike i ostalog, plus malo što je čovjek nadopunio sa nekim četinjačama, zimzelenim drvećem. Sve to zajedno stvara mikroklimu koja ponovo pogoduje vegetaciji', rekla je Elena Radić, turistički vodič. Baš kao i najstarijoj masllini na Mediteranu, koja redovno daje plodove, a turistima je atrakcija. Titov je otok postao omiljeno mjesto mnogih. Za dane mira, tišine i nekog posve drugog svijeta, turisti su spremni posegnuti dublje u džep. A da je još boljih hotela, u džep bi posegnuli i dublje.

Mislite li da bi turisti i više dolazili na Brijune da se u njih više ulaže?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene