Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radni odmor u kampu

Odmaraju radeći: Turisti uživaju u branju lavande

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jednom od najvećih auto kampova na Mediteranu danas boravi oko 7.000 gostiju. U Umagu recesiji ni traga, a turisti aktivno sudjeluju u branju i obrađivanju mirisnog mediteranskog bilja.

Pročitajte i ovo Nasukani brod - 1 Mještani strahuju od onečišćenja Nastavak pomorske havarije u Istri: Ministarstvo je zabranilo približavanje nasukanom brodu Kamp Neke poslala i firma Domaći turisti pohrlili na Jadran: Koristi se prilika za rad iz kampa umjesto do doma

Ubrati mirisnu lavandu ili ružmarin, složiti od nje buketić i ponijeti ga sa sobom kući, ovim turistima predstavlja nešto posve novo. 'U Nizozemskoj ima lavande, ali se od nje ne izrađuju tako lijepe stvari kao ovdje', rekla nam je jedna turistica. Neki od turista prvi put sudjeluju u ovako nečem i smatraju to vrlo edukativnim iskustvom. 'Svakako je ovo vrlo zanimljiva aktivnost, pogotovo zato jer nikad nigdje nisam tako nešto vidio', zaključio je jedan od turista.

>> Za mir i tišinu turisti su spremni posegnuti dublje u džep

Svake godine, novost u kampu, pa i ne čudi najbolji turistički rezultat ikad. Sve što nosi epitet autohtonog, turistima je zanimljivo. 'Od sira, meda, vina, ulja da dođu direktno tu pokažu, u biti ne da više prodaju nego da prezentiraju turistima gdje su došli, okolinu, da prezentiraju ovaj kraj', rekao nam je Livijano Kocijančić, direktor Kamp parka. Iako je recesija uglavnom zaobišla kamp, ipak njezina sveprisutnost u svijetu osjeti se u ponekom inozemnom novčaniku. 'Primijetili smo možda malo krize kod same potrošnje, malo pića eventualno hrane', dodao je Kocijančić. No ipak, gosti toliko uživaju u branju lavande, ružmarina, maslina i grožđa, da su za radni odmor spremni preći i na tisuće kilometara i za to izdvojiti popriličnu svotu eura.

Iskorištava li Hrvatska dovoljno mogućnosti tzv. radnog turizma?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene