Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće 'preko koljena'

Prvi intervju s najkontroverznijim ministrom: 'Što vas ne ubije to vas ojača'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamen smutnje i danas najčešće spominjani ministar u Saboru, novi ministar kulture Zlatan Hasanbegović, pojasnio je zašto je prihvatio te odgovornosti.

'Nakon svega, kao svojevrsni rezime rekao bih što vas ne ubije to vas ojača. Ja mislim i nadam se, da će ovo ostati tek kako jedna bizarna epizoda iz povijesti hrvatskog javnog života i kulture govora. Nadam se da će sve ovo ostati jedna nepotrebna kulisa i magla i istinski vjerujem da nas u ponedjeljak čeka novi vedar dan i da ću se moći isključivo posvetiti onome što mi je zapravo i jedina zadaća - da vodim ključni i vrlo važan resor', rekao je Hasanbegović zbog kojeg su danas Vladu nazivali i proustaškom. 'Što na to reći? To su potpuno neutemeljene etikete a ja ću to i dokazati svojim radom'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavljeno otvoreno pismo Europski intelektualci traže smjenu ministra Hasanbegovića Slika nije dostupna Novi apel premijeru 'Zbog Hasanbegovića smo na 'crnoj listi' i dobivamo prijeteća pisma'

Novi ministar kulture je rekao kako u politici Ministarstva kulture 'ništa neće mijenjati preko koljena i tek nakon podrobne analize zatečenog stanja'.

'Protivnik sam bilo kakvog eksperimentiranja. Ono što je dobro u hrvatskoj kulturi tome će se dati još veća potpora, ali ono što ne valja će se korjenito mijenjati'. 

Na pitanje boji li se da će neki zastupnici, primjerica manjina, kao uvjet za potporu Vladi tražiti da ga se makne iz Vlade Hasanbegović je kazao kako se to neće dogoditi. 'Jer Vlada je dobila jasnu većinu i svi oni koji su glasovali za ovu Vladu glasovali su i za mene kao ministra. Bez obzira na sve ono što se nažalost, danas moglo čuti'.

Kao glavni razlog što je pristao biti ministar u resoru kulture Hasanbegović je naveo je 'odgovornost koju ne može izbjeći'.

'Dovoljno sam vremena posvetio javnom radu s potpuno jasnom političkom, nacionalnom i kulturnom platformom i ovo je ponuda koja se nije mogla odbiti', kazao je Hasanbegović.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene