444649
444649
444649
444649
444649

Nova koalicija na političkoj pozornici

  • , 27.07.2016., 13:06
  • Autor:
  • komentara

Članovi i suradnici Udruge Franak, stranka Promijenimo Hrvatsku trojice bivših Mostovaca i Živi zid najavili su u utorak na konferenciji za novinare zajednički izlazak na skore parlamentrane izbore u svih 12 izbornih jednica, a uvjereni su da će ostvariti izvrstan rezultat.

 
 
 
 
Udruga Franak izlazi na izbore u koaliciji (Video: Dnevnik Nove TV)
Udruga Franak izlazi na izbore u koaliciji (Video: Dnevnik Nove TV)

"Mi idemo na pobjedu, koalicije sa HDZ-om, SDP-om ili Mostom neće biti", poručio je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Nova koalicija još nema ime

Koalicijski sporazum je potpisan, no koalicija još nema ime, o tome će se više znati idućih dana, kada bi trebao biti gotov i program za izbore. Izbornu kampanju koalicija će financirati donacijama, a na nju, za sada, kani potrošiti oko pola milijuna kuna.

Nova se koalicija ne smatra trećim, nego "jedinim političkim putem". "Ovo je jedni put za Hrvatsku, državu koja je u velikoj krizi, a koju želimo stabilizirati u svakom pogledu", rekao je predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović, višegodišnji savjetnik i suradnik Franka.

Lovrinović, bivši saborski zastupnik Mosta, uvjerava da je riječ o "novoj priči koja ima glavu i rep", odnosno o kombinaciji koja će zbuniti sve druge sudionike na hrvatskoj političkoj sceni.

"Veletrgovačke stranke već misle da su riješeni izbori prije izbora, danas im poručujemo da ćemo im pomrsiti račune", naglašava i poručuje da će se nova koalicija boriti otvoreno. "Nemamo što nuditi da bi trgovali, naš jedni koalicijski partner su građani", kaže Lovrinović.

Tvrdi da u novoj koaliciji nema šefova već se radi o partnerima. "Ovo je pokret, svi smo ovdje isti, nas veže program i jedini šef bit će oni koji će za nas glasovati", rekao je Lovrinović i poručio da je Franak ljudima otvorio oči i pokazao da se može uspjeti protiv sustava.

Tko ako ne mi, kad ako ne sad

Članovi i suradnici Udruge Franak ulaze u izbornu trku za Hrvatski sabor, najavio je koordinator udruge Goran Aleksić dodajući kako im je bivša vlast obećavala svašta, a nije učinila ništa.

Kao glavne ciljeve političkog djelovanja Aleksić ističe obeštećenje dužnika koji su u konverziji platili nezakonito povećane kamate, obeštećenje dužnika koji su zadnjih deset godina plaćali previsoke kamate, sprječavanje ovrhe jedine nekretnine koja služi za stanovanje, donošenje zakona o stambenom potrošačkom kreditiranju, izmjene Zakona o HNB-u kojima bi se nad HNB-om uveo institucionalni i civilni nadzor...

Sinčić pak kaže da je sanjao o trenutku kad će se cijeli hrvatski narod okupiti oko zajedničkog cilja, a taj je trenutak došao "danas i ovdje".

Kod stvaranja hrvatske države nije bilo podijela, jedino je bilo bitno tko je za samostalnu hrvatsku državu, a tko protiv nje. I mi danas okupljamo i pozivamo sve građane i organizacije da odaberu stranu - politiku HDZ-a, SDP-a i Mosta, promašenu politiku koja ne vodi nikamo, koja rastače stečeno, ili politiku naše koalicije, a to je obnova hrvatske države, da od "kaljuže" u kojoj se nalazimo napravimo pristojnu i naprednu državu, rekao je Sinčić.

Sinčić najavljuje da će se koalicija boriti protiv banaka, loših zakona, lošeg pravosuđa i korupcije, a nakon njihove pobjede Hrvatska će postati mjesto na kojem će se sretno i zadovoljno živjeti. Uvjeren je da se to može, te poručuje "tko ako ne mi, kad ako ne sad".

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se