Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritvor za Sačića

Željko Sačić i četvorka ostaju u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Sačić zajedno s četvorkom osumnjičenom za ubojstva civila u selu Grubori kod Knina ostaje u pritvoru. Odlučio je tako istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda zbog težine kaznenog djela, mogućnosti utjecaja na svjedoke, te ometanja istrage.

Bivši šef specijalne policije ostaje iza rešetaka. Nakon što je zajedno sa četvoricom osumnjičenika satima iznosio svoju obranu pred istražnim sucem, Željku Sačiću i osumnjičenoj četvorci pritvor je produljen na mjesec dana. 'Zbog opasnosti ometanja istrage, utjecaja na svjedoke i zbog posebno teških okolnosti izvršenja kaznenog djela', rekao je Ratko Ščekić sa županijskog suda u Zagrebu. Sačića se po zapovjednoj odgovornosti tereti da je prikrivao zločine u Gruborima, naredio lažno izvješće, policajcima zabranio očevid kao i sve ostale radnje koje bi rasvijetlile zločin.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Slika nije dostupna Branili se šutnjom Sačić i četvorka ostali u pritvoru

>> Sačić i četvorka ostali u pritvoru

U tom selu pokraj Knina 1995. ubijeno je petero srpskih staraca. Bilo je to 20 dana nakon Oluje. Sačićev odvjetnik, Zvonimir Hodak i dalje smatra uhićenje je samo dodvoravanje Haagu. 'On je borac, on je prošao sva ratišta u Hrvatskoj kao specijalac. Nije sjedio u kancelariji, prema tome njemu je jasno da je klima takva i da je to jedna politička meteorologija, da je u Bruxellsesu netko kihnuo i da su odmah u Hrvatskoj dobili upalu pluća i gripu i da je to rezultat toga', kaže Hodak.

Bivši pripadnici specijalne postrojbe svim osumnjičenicima daju bezrezervnu podršku. Tvrde da su njihovi suborci samo žrtva podmetanja i nadaju se da će što prije dokazati da njihova postrojba nije učinila nikakav zločin.'Nesporna činjenica u spisu je da je u času izvršenja tog djela moj klijent bio u Zagrebu na sahrani. Znači niti je naredio da se to djelo izvrši, niti je znao da je djelo napravljeno, a niti je bio prisutan kad se taj događaj desio', kaže Hodak. Sačićev odvjetnik već je najavio žalbu na pritvor. S debelim argumentima planira pobiti sve teze tužiteljstva i dokazati da Sačić nije imao nikakve veze za zločinom u Gruborima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene