Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen optuženi za zločine u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija uhitila je prigodom tranzita u Muenchenu, na temelju tjeralice Intepola koju je za njim raspisala hrvatska policija pod optužbom za ratni zločin nad civilnim stanovništvom na području Novske, Srbina Željka Vrljanovića(39).

Vrljanović je zrakoplovom iz Beograda putovao sa suprugom, sinom i kćerkom preko Muenchena u Orlando na Floridi, gdje je obitelj dobila američko državljanstvo. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravičan zločin Sedmorica silovala 13-godišnjakinju, njezinog dečka prisilili da sve gleda: "Preklinjem vas, nemojte me povrijediti, pustite me" Slika nije dostupna Mrtav pronađen u kanalu Svirepi zločin: Policajca pretukli, svezali za konje i pustili da ga vuku 13 kilometara

Po riječima ravnatelja "Veritas" Save Štrpca, a što su objavili beogradski elektronički mediji, on se iz Republike Srpske prije devet godina odselio u SAD. 

Rodom je iz sela Borovca kod Okučana i "početkom rata 1991. godine izbjegao u Banju Luku", rekao je Štrbac.

Po njegovim riječima, početkom kolovoza Vrljanović je s obitelji iz Floride prvi puta došao na dopust u Banju Luku, gdje mu živi otac i rodbina i prigodom dolaska također je presjedao u Muenchenu no nije imao problema. 

Pri povratku na Floridu let iz Muenchena je bio odložen
i putnici su prebačeni u hotel, gdje ga je uhitila njemačka policija na temelju međunarodne tjeralice koju je Hrvatska za njim raspisala u studenom 2006. godine.

U centru Veritas kažu i da su "njegova supruga i djeca u petak
nastavili put u SAD, a on je zadržan u ekstradicijskom pritvoru" i dodaju kako on "nije bio evidentiran na popisu precesuiranih za ratne zločine koji je hrvatsko Državno odvjetništvo sačinilo 2004. godine". 

Po Štrpčevim riječima, obzirom da se istim putem preko Munchena i Beograda vraćao u SAD može se zaključiti da je Interpolova tjeralica za njim raspisana u međuvremenu, što znači da procesuiranje Srba za ratne zločine u Hrvatskoj još nije završeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene