444063
444063
444063
444063
444063

EKSKLUZIVNO Zdravko Mamić u USKOK-u: 'Nisam naručio ubojstvo Dinka Cvitana'

  • , 21.07.2016., 11:03
  • Autor:
  • komentara

Zdravko Mamić došao je u USKOK dati izjavu da ne stoji iza prijetnji glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu.

 
 
 
 
Zdravko Mamić o izjavi u USKOK-u (Video: Dnevnik.hr)
Zdravko Mamić o izjavi u USKOK-u (Video: Dnevnik.hr)

Zdravko Mamić došao je danas prijepodne u USKOK kako bi dao izjavu da ne stoji iza prijetnji glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu, ekskluzivno doznaje Dnevnik.hr koji jedini ima i snimke njegova dolaska u USKOK i koji je s njime razgovarao.

'Nemam veze s tim slučajem. Prepoznao sam se u medijskim navodima i došao sam reći da nemam veze s time', izjavio je Mamić za Dnevnik.hr.

Evo njegov izjave u cjelosti:

'Već nekoliko dana vrti se po medijima o ugrozi glavnog državnog odvjetnika i atentatu na njega i njegovu obitelj. Nigdje nisam imenovan, ali dolazilo me je stotine ljudi i jučer na utakmici pitati što se to dešava jer su zaključili da se aludira na mene što sam prepoznao i ja. Shvatio sam da se aludira na mene i što sam drugo mogao nego zatražiti prijem kod glavnog državnog odvjetnika i razjasniti stvari - da se ne osjeća ugrožen od mene, da sam ja tu glavom i bradom i da ću zatražiti poligrafsko testiranje.

Produžio sam u prostorije USKOK-a gdje sam inzistirao da me netko primi i gdje sam dao izjavu da sam jako zabrinut jer ako je ugrožen glavni državni odvjetnik onda bi se cijeli državni aparat trebao dignuti na noge, a ne putem medija plasirati takve umobolne konstrukcije. Vidjet ću što će se sad desiti.'

Zdravko Mamić najavio je da će u 13 sati održati konferenciju za medije u hotelu Sheraton.

Kako je izvijestio Dnevnik Nove TV, zbog primljenih prijetnji, glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu, kao i članovi njegove uže obitelji, policija je pojačala zaštitu. Odnedavno se tako voze u blindiranom automobilu koji je pod danonoćnim nadzorom.

Uskoro opširnije....

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se