443460
443460
443460
443460
443460

Dinko Cvitan i njegova obitelj zbog prijetnji dobili policijsku zaštitu

  • , 15.07.2016., 17:17
  • Autor:
  • komentara

Glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu, ali i članovima njegove uže obitelji, policija je pojačala zaštitu. Potvrdio nam je to i sam Cvitan.

 
 
 
 
Ivana Petrović o nesuglasju koalicijskih partnera (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Ivana Petrović o nesuglasju koalicijskih partnera (Foto: Dnevnik.hr) - 1

No nije želio govoriti o razlozima zbog kojih ga odnedavno voze u blindiranom automobilu i pod danonoćnim je nadzorom.

Sigurnosna procjena, doznajemo, pokazala je da je zbog prijetnji u opasnosti. Cvitan, prema zakonu, zbog funkcije koju obnaša, pripada štićenim osobama druge kategorije. I u DORH-u, ali i MUP-u, bez komentara.

"Naravno da uvijek postoji zabrinutost zbog prijetnji, ne samo glavnom državnom odvjetniku, ali možemo samo poručiti da će svi oni koji su meta počinitelja kaznenih djela biti uvijek pod posebnom zaštitom i šaljemo poruku svim kriminalcima da ne pokušavaju utjecati na bilo koga iz pravosudnog sustava", istaknuo je tehnički ministar pravosuđa Ante Šprlje.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se